Кавуни, що продаються розрізані та запаковані у поліетилен, можуть представляти небезпеку для здоров'я покупця.
У літню спеку хвороботворні мікроорганізми швидше розмножуються, особливо якщо потрапляють у сприятливе середовище. Саме таким для них є фрукти, овочі та ягоди. Адже все перераховане містить і воду, і поживні речовини, пише NEWS.am Medicine.
Бактерії, що потрапили в фрукти через пошкодження на поверхні, можуть розмножуватися з неймовірною швидкістю. Коли вони потраплять у шлунок людини, то та ризикує отримати кишкову чи іншу інфекцію. Кавуни – не виняток.
Читайте також: YouTube підкорило цуценя, яке любить їсти кавуни
Якщо в магазині, де продають розрізаний кавун, ретельно стежать за гігієною, якщо кавун помили, перш ніж розрізати, якщо його розрізали чистим ножем, якщо його не чіпали брудними руками і упакували в чистий посуд, такий кавун їсти цілком безпечно.
ПриватБанк звернувся з попередженням до власників карток: кого терміново чекають у відділенні
На Україну чекає несподіваний сценарій: експерт розповів, як може завершитися війна
Нечесна індексація: чому пенсіонери отримують менше, ніж повинні
Енергетики розповіли, чи вводитимуть аварійні відключення світла під час холодів
Проте слід урахувати, що термін зберігання розрізаного кавуна різко скорочується. Якщо цілу ягоду можна зберігати досить довго, то розрізана може пролежати в холодильнику день, максимум два.