Виявляється, викидати шкірку банана недалекоглядно, адже вона містить чимало корисних для організму речовин.
Про дивовижні властивості бананової шкірки розповіли вчені, пише Телеграф.
Зокрема вони виявили, що у ній міститься клітковина, яка регулює роботу кишківника та гарантує тривале відчуття наповненості. Є інформація про те, що вона здатна знижувати холестерин.
Також шкірка банана багата на магній, калій, вітаміни А, С, В6, В12, білок. Вітамін А корисний для зубів і м'яких тканин, вітамін В6 підтримує імунітет, нормальний стан мозку і серця. Також він регулює рівень цукру і покращує настрій. В12 важливий для головного мозку і нервової системи.
Читайте також: Банани допоможуть перемогти СНІД, грип та гепатит
Кабмін ухвалив тариф: скільки будемо платити за куб газу з 1 січня
Підвищення тарифів на світло: коли та на скільки подорожчає
МОН міняє правила вступу до вузів
ПФУ висунув вимоги до пенсіонерів: за ігнорування зупинять виплати
Бананова шкірка практично не містить калорій. Натомість у ній наявні поліфеноли та каротиноїди, які дозволяють прискорити метаболізм. Вчені недавно знайшли у ній серотонін - гормон, що поліпшує настрій. Також в шкірці багато лютеїну, що запобігає розвитку катаракти і макулярної дегенерації сітківки ока.
Проте при всіх перевагах шкірки дієтологи все ж радять не забувати про те, що зазвичай банани добряче обробляють пестицидами. Тому слід або купувати органічні банани, або ретельно їх мити.
Вживати у їжу бананову шкірку можна у вареному чи сушеному вигляді, а також у складі соків.