Нова баклажанна піцца- суперспалювач жирів. Саме такого висновку дійшли дієтологи. Чим більше ви її з'їдаєте, тим швидше зайві кілограми залишають вас.

Баклажан - низькокалорійний продукт - 28 ккал в 100 г свіжого плоду. Плоди містять 2,5-4% цукру, пектинові речовини, білок, вітаміни С, В1, В2, РР, провітамін А (каротин), мінеральні солі.

Він є прекрасним джерелом кальцію (238 мг, який нормалізує водний обмін в організмі і поліпшує роботу серцевого м'яза. Пектинові речовини мають бактерицидні властивості, підсилюють виведення шкідливих речовин, а феноли і антоціани перешкоджають розвитку пухлин, зменшують вміст холестерину в крові (іноді до 50, сприяють засвоюваності жирів.

Особливі цілющі властивості має соланін, або мелонген. Це речовина, яка є в зрілих плодах, справляє антисклеротичну дію, зменшує крихкість капілярів.

Для баклажанові піци вам знадобитися: 1 середній баклажан, 10 листя базиліка, ½ ч.л. солі, 1 ст.л. оливкового масла, ½ склянки твердого тертого сиру, пару зубчиків часнику, 1 помідор, 1/2 ч.л. прованських трав.

Популярні новини зараз

Пил, грози, спека і навіть бурі: синоптики попередили українців про аномальну погоду влітку

Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати

Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Показати ще

Читайте також: Українські політики стали обличчям панк-культури Китаю

Приготування: баклажан на кілька хвилин відправляєте в підсолену воду, а після даєте обсохнути на рушнику. Духовку необхідно розігріти до 190 градусів, а поки займемося наповнювачем. На середньому вогні в оливковій олії смажимо часник, додає базилік, порізаний помідор і тушкуємо до готовності, посипаючи травами. Баклажани відправляємо в духовку на 20 хвилин, окропивши оливковою олією. Після додаємо томатну суміш, посипаємо сиром і ще на 10 хвилин в духовку.