Міністерство охорони здоров’я України внесло зміни в правила вакцинації проти Covid-19, враховуючи останні рекомендації Всесвітньої організації охорони здоров’я. Тепер процес отримання щеплень стане простішим для більшості українців.

Якщо раніше було кілька етапів щеплень, то зараз схема значно спрощена. Для більшості людей достатньо зробити лише одне щеплення, щоб отримати базовий захист від Covid-19. Але якщо ви належите до групи ризику, доведеться робити ревакцинацію через 6-12 місяців. Це допоможе підтримувати імунітет на високому рівні.

Вакцина. Фото: UN News
Вакцина. Фото: UN News

Хто ж входить до групи ризику? Це люди, які мають ослаблений імунітет, хронічні захворювання, вагітні, люди старші за 60 років, а також ті, чия професія пов'язана з високим ризиком інфікування, наприклад, медики, вчителі та військові. Лікар оцінить ваше здоров'я та вирішить, чи потрібно вам додаткове щеплення.

МОЗ також спростив поняття етапів вакцинації. Тепер перше щеплення, або два щеплення для окремих груп, вважаються первинною вакцинацією. Усі наступні щеплення – це ревакцинація, яка допомагає продовжити захист перед початком нового епідемічного сезону.

Популярні новини зараз

Виправдання не спрацюють: ТЦК жорстко покарають чоловіків за відмову

Обережно, поставте коробку на місце: українців попередили про небезпечні яйця у супермаркетах

Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем

Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати

Показати ще

В Україні зараз доступно понад 500 тисяч доз Омікрон-специфічної вакцини виробництва Pfizer. Ця вакцина є в усіх областях країни і саме її рекомендують використовувати для захисту від нових варіантів вірусу. Однак, якщо у вас є доступ до іншої вакцини, її також можна використовувати як для первинної вакцинації, так і для ревакцинації.

Нагадаємо, Без штрафів не обійтись: кого змусять платити за старий паспорт

Раніше ми розповідали, що Батькам доведеться нелегко: МОН озвучив суворі правила для очного навчання

Також, Українців змусять платити за “довгий язик”: як не втрапити на штрафи через нове правило