Окупанти не припиняють завдавати ракетні удари по нашій території. Основною мішенню таких атак залишається енергетична інфраструктура країни. Міністр енергетики України Герман Галущенко заявив, що спрогнозувати наслідки подальших ракетних ударів Росії по енергетичній інфраструктурі України неможливо.

Галущенко підкреслив, що говорити про те, що найгірше вже позаду, так само неправильно, як і лякати людей апокаліптичними прогнозами. "Ті експерти, які говорять, що найгірше позаду – вони брешуть. Ті, хто каже, що нас очікує апокаліпсис – і вони брешуть. Бо не знають ні ті і ні ті. Тому що спрогнозувати наслідки ударів не може ніхто," – зазначив він.

Енергетична інфораструктура. Фото: кадр з відео

За словами міністра, єдиним чинником, який впливає на стан енергосистеми, залишається масштабність ударів. Вплив окремих обстрілів важко передбачити, адже все залежить від того, наскільки сильно вони пошкодять енергетичну інфраструктуру. "Чи ми пройдемо без обстрілів, які завдадуть суттєвий вплив на систему – точно так. Чи можуть ці обстріли завдати суттєвий вплив – це важко передбачати," – додав Галущенко.

Отже, говорити про стабільність поки що зарано, адже реальний вплив подальших ударів буде зрозумілий лише з часом. Міністр закликав українців не піддаватися паніці і не розповсюджувати неперевірену інформацію.

Популярні новини зараз

Курців схватить удар не тільки по легенях: 1 жовтня сигарети злетять в ціні

Пенсію піднімуть на 1500 грн: кому пощастить

Обережно, поставте коробку на місце: українців попередили про небезпечні яйця у супермаркетах

В Україні хочуть створити армію, якій не треба буде воювати: "Ти не скажеш, що біг до іншої країни"

Показати ще

Галущенко також наголосив на важливості підтримки енергетиків, які щоденно працюють над відновленням зруйнованих об'єктів інфраструктури.

Нагадаємо, "Світло є, але не розслабляйтеся": українців закликають перестрахуватися на випадок раптових блекаутів

Раніше ми розповідали, що Треба міняти звички: українців закликали користуватись електрикою чотири години на добу

Також, Масштаби відключень світла взимку: які прогнози на опалювальний сезон