Начальниця відділу метеопрогнозів Укргідрометцентру Наталія Голеня розповіла про те, чого очікувати від серпневої погоди в Україні. За її словами, початок місяця буде відносно прохолодним, і поки що не варто очікувати повторення аномально спекотного літа 2010 року.

На початку серпня більшість регіонів України відчує прохолодну погоду. Це пов'язано з тим, що до країни надходить холодне повітря з північного заходу, зокрема з районів Великої Британії та Північного моря. Минулого тижня Україну охопило повітря зі Скандинавії, що призвело до значного зниження температури. Але вже цього тижня ситуація зміниться, і в більшості областей можна очікувати комфортні +25°…+30°.

погода в Україні, фото pxhere

За словами Наталії Голені, сильна спека, яку зазвичай відчувають українці в серпні, цього року може повернутися не раніше середини місяця. Проте цей прогноз є досить невизначеним. Імовірно, в середині серпня можливе підвищення температури до +35° на півдні країни, а в деяких регіонах – до +38°. Однак екстремальної спеки до +40° наразі не прогнозується.

Серпень, як і все літо, характеризується різкими змінами погоди, що можуть супроводжуватися зливами, градом та шквалами. Особливо це стосується тих періодів, коли повітряні маси змінюються з тропічних на полярні. За словами синоптика, такі явища можливі до кінця серпня і навіть у вересні. Проте значних або сильних дощів на великих територіях найближчим часом не очікується – можливі лише локальні зливи.

Популярні новини зараз

"Мобілізувати не можна відпустити": ТЦК отримали терміновий наказ від Міноборони

З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне

Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Показати ще

Таким чином, серпень для українців обіцяє бути помірно теплим з можливими періодами спеки, але без екстремальних температурних показників. Синоптики також радять бути готовими до раптових змін погоди, зокрема до короткочасних, але інтенсивних опадів.

Нагадаємо, Україну накриє хвиля аномальної спеки: коли чекати піку

Раніше ми розповідали, Чи може в Україні бути більше +50 градусів: чому термометри показують різні позначки в один і той самий час

Також, Нова хвиля спеки загрожує Україні: як пережити +40°C і не збожеволіти