Цьогорічний навчальний рік у багатьох українських школах розпочнеться не так, як зазвичай. Через постійні графіки відключення електроенергії та можливі труднощі взимку, у деяких регіонах вже запроваджують шестиденний навчальний тиждень. Зокрема, у Житомирі школярі тепер будуть змушені вчитися і по суботах.

Рішення про введення шестиденного навчального тижня ухвалили через можливі перебої з електропостачанням у зимовий період. За словами Житомирського міського голови Сергія Сухомліна, головна мета цього кроку — накопичити "запас" навчальних днів, щоб у разі масштабних відключень світла мати можливість продовжити зимові канікули без необхідності переходу на дистанційне навчання.

Школярі, скріншот

Онлайн-освіта, яка стала вимушеною нормою в період пандемії та воєнного стану, показала свої недоліки, зокрема зниження якості навчання. Тому влада Житомира вирішила зробити все можливе, щоб діти залишалися в класах навіть у складні зимові місяці. Запровадження додаткових уроків у суботу дозволить продовжити канікули в разі тривалих відключень світла, не втрачаючи навчальний час.

Не дивно, що впровадження шестиденного навчання викликало змішані почуття у батьків і дітей. Діти звикли до двох вихідних на тиждень, і субота завжди була довгоочікуваним днем для відпочинку, розваг та хобі. Тепер же вони змушені йти до школи, що для багатьох стало справжнім стресом.

Популярні новини зараз

"Мобілізувати не можна відпустити": ТЦК отримали терміновий наказ від Міноборони

Покарають навіть тих, хто має бронь або відстрочку: через яку помилку можна стати ухилянтом і отримати штраф

Пенсію піднімуть на 1500 грн: кому пощастить

З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне

Показати ще

Школярі. Фото: скриншот з відео

Батьки також опинилися в складній ситуації. Деякі з них хвилюються через додаткове навантаження на дітей, яке може призвести до перевтоми. Інші ж підтримують рішення влади, розуміючи, що це вимушений захід, який допоможе уникнути проблем узимку. Проте хвилювання щодо того, як саме шестиденка вплине на психоемоційний стан дітей, залишається актуальним.

Зараз у Житомирі тривають консультації з навчальними закладами, і незабаром буде оприлюднено остаточне рішення щодо запровадження шестиденного навчального тижня. Якщо це нововведення покаже свою ефективність, ймовірно, що його застосують і в інших регіонах України, які також можуть зіткнутися з енергетичними проблемами.

Нагадаємо, Українські школярі самі обиратимуть, чому навчатись – шкільну програму повністю перекроять

Раніше ми розповідали: Без черг і зайвих аналізів: українські діти проходитимуть шкільні медогляди за новими правилами

Також, Світло - це ваші проблеми: міністр освіти змусив університети платити зі своєї кишені