Попри те, що ситуація з енергопостачанням в Україні поступово стабілізується, генеральний директор компанії Yasno Сергій Коваленко закликає українців не розслаблятися і не поспішати з продажем генераторів. Він порівнює генератори з «страховкою», яка може стати в нагоді у будь-який момент.

Останнім часом українці спостерігають значне покращення ситуації з електропостачанням. Завдяки проведеним ремонтам на атомних електростанціях і тяжкій праці енергетиків, кількість аварійних відключень значно знизилася. Проте Коваленко наголошує, що не варто втрачати пильність. Генератор може виявитися незамінним у випадку нових атак на енергетичну інфраструктуру або інших непередбачуваних обставин.

Генератори, електрика / фото: Pixabay

За прогнозами "Укренерго", якщо ситуація залишатиметься стабільною, восени можна очікувати мінімальні відключення електроенергії. Станом на кінець липня, графіків відключення світла не передбачається, що додає оптимізму. Однак варто пам'ятати, що у разі нових обстрілів чи технічних несправностей, ситуація може змінитися в будь-який момент.

Коваленко також звертає увагу на розумне використання електроенергії. За його словами, найбільш ефективно використовувати енергозатратні прилади з 11:00 до 15:00, коли активно працюють сонячні електростанції. Це допоможе зменшити навантаження на мережу в пікові години та забезпечить більш стабільне постачання енергії.

Популярні новини зараз

Курців схватить удар не тільки по легенях: 1 жовтня сигарети злетять в ціні

З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне

З 1 жовтня платіжки за світло зміняться

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Показати ще

Отже, хоча ситуація з електропостачанням в Україні значно покращилася, українцям варто залишатися обачними. Генератор, як і будь-яка страховка, може знадобитися в найнеочікуваніший момент, тож краще бути готовими до будь-яких викликів, ніж потім шкодувати про поспішне рішення.

Нагадаємо, Українців готують до графіків включень світла замість відключень

Раніше ми розповідали про Тарифи на електроенергію: українцям нагадали, що вони платять замало

Також, По 10-12 годин без світла: українців попередили про графіки відключень взимку