Україна нарешті досягла енергетичного балансу. Якщо й будуть відключення світла найближчими місяцями, то вони будуть мінімальними та рідкісними. Про це повідомив радник прем'єр-міністра України з питань енергетики Юрій Бойко в ефірі телеканалу "Київ24".

Юрій Бойко розповів, що наразі в Україні зросло виробництво електроенергії, а прохолодніша погода допомогла знизити її споживання. Це дозволило стабілізувати енергосистему.

"Ми зменшили споживання електроенергії, оскільки прохолодна погода сприяла зниженню використання кондиціонерів та іншої техніки. Тому зараз ми у відносному балансі," – пояснив Бойко.

Електроенергія / фото: Freepik

Бойко зазначив, що якщо не буде нових зовнішніх атак або інших серйозних впливів, Україна зможе підтримувати цей баланс щонайменше три місяці. Навіть якщо обмеження і виникатимуть, вони будуть незначними.

Популярні новини зараз

Як мобілізовані "з вулиці" насправді воюють: одкровення з фронтових реалій

Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу

Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Показати ще

З початку 2024 року Росія провела 8 масштабних атак на енергетичні об'єкти України, через що країна втратила 9 ГВт потужностей. Це можна порівняти з літнім піковим споживанням електроенергії в таких країнах, як Нідерланди, Фінляндія або разом Словаччина, Литва, Латвія та Естонія.

Якщо ситуація залишатиметься стабільною, українцям можна очікувати, що в найближчі місяці світло буде безперебійним. Сприятлива погода і відсутність нових атак дають підстави для оптимізму.

Нагадаємо, У деяких областях очікуються проблеми із доставкою газу: "Нафтогаз" опублікував чорний список

Раніше ми розповідали, що Пенсіонери "вибили" скасування підвищення тарифів на світло: вирішують у найвищих кабінетах

Також, Українцям доступні нові "розумні лічильники": допомагають заощадити на електроенергії