З 17 липня 2024 року для чоловіків віком від 18 до 60 років змінюються правила перетину кордону України. Про це повідомив Андрій Демченко, речник Державної прикордонної служби України, під час телемарафону. Відтепер, при виїзді з країни необхідно буде пред'явити військово-обліковий документ.

Основне нововведення полягає в тому, що кожен чоловік, який планує виїхати за кордон, повинен мати при собі військово-обліковий документ. Це може бути як паперовий, так і електронний варіант документа. Прикордонники перевірятимуть обидва типи документів на автентичність та відповідність.

Прикордонники. Фото: Facebook

"Ми підготувалися до цього переходу і вирішили заздалегідь повідомити громадян, щоб уникнути непорозумінь. З 17 липня з 00:00 ми розпочнемо перевіряти у всіх чоловіків від 18 до 60 років наявність військово-облікового документа", - зазначив Демченко.

Для тих, хто має відстрочку від служби або виключений з військового обліку, важливо, щоб це було зафіксовано у військово-обліковому документі з відповідними термінами та умовами.

Популярні новини зараз

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем

Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати

Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року

Показати ще

Прикордонники використовуватимуть систему "Оберіг" для перевірки документів. Якщо виникнуть сумніви щодо автентичності документа, вони зможуть скористатися цим єдиним порталом військовозобов'язаних та призовників. Також буде можливість перевірити документи через мобільний додаток "Резерв+", який генерує QR-код, прирівняний до електронного військово-облікового документа.

Якщо під час перевірки виникнуть підозри щодо підробки документа або невідповідності даних, прикордонники зможуть швидко перевірити інформацію через зазначені системи, що допоможе забезпечити прозорість та достовірність перевірок.

Ці нововведення мають на меті посилити контроль за військовозобов'язаними особами та забезпечити безпеку національного рівня. Тому варто завчасно подбати про наявність і відповідність усіх необхідних документів, щоб уникнути неприємностей на кордоні.

Нагадаємо, Категорії чоловіків, яких можуть виключити з військового обліку: пояснення адвоката

Раніше ми розповідали, що Старість – не аргумент: українцям після 60 років все одно доведеться йти в ТЦК

Також, Коли та як почнуть штрафувати ухилянтів: адквокат назвав дату та розповів про процес