В Одеській області депутати запропонували надати бронь від мобілізації співробітникам охоронних агентств, прирівнявши їх до підприємств критичної інфраструктури. Таке звернення до Кабміну підтримала більшість депутатів облради.

Опозиційні депутати намагалися розширити перелік броньованих фахівців, включивши до нього водіїв швидкої допомоги, представників ІТ-індустрії, працівників сільського господарства та співробітників вишів, які не є професорсько-викладацьким складом.

Вручення повістки. Фото: скрін youtube

«Я пропоную доповнити це звернення водіями швидкої допомоги, представниками ІТ-індустрії, сільського господарства і тими працівниками вишів, які не є професорсько-викладацьким складом. Можливо, інші депутати запропонують інші категорії. Я не розумію, чому треба концентруватися тільки на одній категорії співробітників охоронних агентств», — заявив один із депутатів.

Проте, запропоновану поправку підтримали лише 17 депутатів, що не дозволило її прийняти. Опозиція відмовилася голосувати за звернення в такому вигляді, однак більшість депутатів облради все ж підтримали звернення до Кабміну з проханням про бронювання охоронців.

Популярні новини зараз

"Мобілізувати не можна відпустити": ТЦК отримали терміновий наказ від Міноборони

Покарають навіть тих, хто має бронь або відстрочку: через яку помилку можна стати ухилянтом і отримати штраф

Пенсію піднімуть на 1500 грн: кому пощастить

До 500 грн зарахується на картку: ПриватБанк порадував клієнтів

Показати ще

Це рішення викликало широкий резонанс, оскільки багато хто вважає, що водії швидкої допомоги, які знаходяться на передовій у боротьбі за життя людей, заслуговують на бронь більше, ніж співробітники охоронних агентств.

Нагадаємо, Мобілізація з 21 року: владу закликали переглянути вік призовників

Раніше ми розповідали, Які привілеї отримають українці, які самостійно звернуться до ТЦК

Також, Бізнес та армія України на межі: наслідки будуть плачевні