Міністерство оборони України працює над впровадженням можливості для військовозобов'язаних отримувати направлення на проходження військово-лікарської комісії онлайн. Це стосується тих, хто мав статус «обмежено придатний», який нещодавно був скасований.

Про це повідомила заступниця міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко в ефірі телемарафону. Зазначимо, що в Україні вже набув чинності закон, який передбачає скасування статусу "обмежено придатний".

Медогляд, кадр з відео

Черногоренко зазначила, що наразі у застосунку "Резерв+" немає можливості отримати електронне направлення на медкомісію, проте Міністерство оборони вже працює над цією функцією.

«Хочу відкрити завісу, ми зараз працюємо і розглядаємо, щоб за направленням на ВЛК не потрібно було фізично йти до ТЦК та СП. Фактично, за згодою людини, якщо вона хоче, ми можемо вивантажити це в «Резерв+». Це за бажанням людини», – зазначила Катерина Чорногоренко.

Популярні новини зараз

Курців схватить удар не тільки по легенях: 1 жовтня сигарети злетять в ціні

З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне

Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем

В Україні хочуть створити армію, якій не треба буде воювати: "Ти не скажеш, що біг до іншої країни"

Показати ще

За її словами, громадяни зможуть самі обирати, чи йти до територіального центру комплектування та соціальної підтримки, чи отримати направлення онлайн через систему «Резерв+».

Наразі технічна можливість ще розробляється, але це рішення покликане розвантажити ТЦК і уникнути створення додаткових черг на такі формальні дії, як отримання направлення.

Нагадаємо, ТЦК будуть затримувати силою: нардеп попередив, коли цього не уникнути

Раніше ми розповідали, що Масова мобілізація комунальників може паралізувати міста України

Також, Примусова мобілізація: представник ТЦК пояснив, чому українців силоміць заштовхують в автобуси - самі винні