Після введення в дію нового закону щодо мобілізації, багато українців втратили право на бронювання від призову. Але голова Комітету Верховної Ради України з фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев пропонує неординарний шлях вирішення цієї проблеми - розігрувати бронь в лотерею.

У своєму виступі на національному телемарафоні "Єдині новини" Гетманцев висловив ідею про реалізацію "справедливого бронювання". Він порівняв цей метод з американською практикою, де призов здійснюється за допомогою випадкової лотереї дат народження. За цією системою мобілізуються особи, які народилися в певний день, без будь-яких пільг чи винятків.

Лотерея, фото: expres.ua

"Я би скористався прикладом Сполучених Штатів Америки, коли призов здійснюється за певними датами народження, визначалися випадково - в "лотерею". ... І призивалися ті люди, які були народжені у ту дату. Безвідносно до роду професії, чи занять. Тоді це буде справедливим", - зазначає Гетманцев.

За його словами, жодна система не зможе задовольнити всіх громадян. Нардеп визнав, що питання мобілізації є надзвичайно чутливим і складним для вирішення.

Популярні новини зараз

Покарають навіть тих, хто має бронь або відстрочку: через яку помилку можна стати ухилянтом і отримати штраф

Обережно, поставте коробку на місце: українців попередили про небезпечні яйця у супермаркетах

В Україні хочуть створити армію, якій не треба буде воювати: "Ти не скажеш, що біг до іншої країни"

ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів

Показати ще

Народний обранець також відзначив, що немає планів встановлювати вибіркову бронь за професією, навіть для тих, хто працює у сфері інформаційних технологій.

Нагадаємо, Ні чим не погидують: в ухилянтів-боржників відбиратимуть останнє, в тому числі і особисті речі

Раніше ми розповідали, що "Резерв+" не замінить: адвокат пояснив нюанси застосунку

Також, Ухилянтам хочуть дати шанс "відкупитися": сувору норму пропонують замінити