Всім з дитинства знайомий смак банана. Однак тепер цей фрукт можна буде їсти разом зі шкіркою. Унікальний сорт Mongee Banana був розроблений японськими селекціонерами в префектурі Окаяма. Клімат Японії не дуже підходить для вирощування тропічних фруктів. Тому фермери навчилися штучно загартовувати рослини, заморожуючи їх до -60С, а потім розморожуючи. Як повідомляє портал Зерно, подібні процедури створюють для саджанців ситуацію 20 000-річної давності, імітуючи сходження останнього льодовика.
На те, щоб виростити банан стандартного розміру зазвичай потрібно близько 2 років. За допомогою нової технології час вирощування скорочується до 4 місяців. Mongee Banana продаються в спеціальній упаковці, і по пошті. Урожай унікальних бананів поки обмежений. Компанія D&T Farm виробляє тільки 10 фруктів в тиждень. Вартість одного банана становить 648 ієн (£ 4,20/$ 5,70). Банани з їстівної шкіркою — без ГМО. Вони солодші, ніж їх тропічні родичі і містять на 5 грамів цукру більше.
Плоди Mongee Banana також мають більш насиченим ароматом і тоненьку шкірку. Смак бананової шкірки не має терпкістю, трохи гіркіший, ніж сам плід. Шкірка дуже корисна і містить B6 і магній, які беруть участь у виробленні серотоніну (гормону щастя). В D & T Farm спочатку заморожують саджанці бананів до температури -60 C, після чого розморожують їх і знову садять в грунт. Завдяки даній технології "нові" банани ростуть швидше. Для їжі придатні тільки повністю дозрілі Mongee Banana.
Раніше портал "Знай.ua" повідомляв про оптимальну дієту для коханців