Портал "Знай.uа" зібрав топ найцікавіших фактів про вина. Цей алкогольний напій вважається самим старих, проте популярність від цього не зникла.

1. "Ароматом" називають запах молодого вина, у той час як більш витриманий напій має більш тонкий запах, іменований "букетом".

2. Дегустація вина є оцінкою запаху напою. Тому жінки підходять на роль дегустаторів краще, ніж чоловіки, так як вони мають більш чутливим нюхом.

3. Не всі вина поліпшуються з часом. Переважна більшість вин відразу готові до вживання і не мають потенціалу, і тільки деякі будуть поліпшуватися при зберіганні десятиліттями.

Популярні новини зараз

Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все

Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура

Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Показати ще

4. Найстаріша пляшка вина в світі була знайдена поблизу німецького міста Шпайєр, і вона датується 325 роком нашої ери. Експонат знаходиться в Історичному музеї Пфальца.

5. Відповідно до законодавства Європейського союзу, ігристе вино, створене за межами французької провінції Шампань не може називатися "шампанським".

6. Крижане вино - німецьке винахід, який представляє собою десертне вино, виготовлене з винограду, замороженого на лозі.

7. Існує правильний і неправильний спосіб тримання келиха з вином. Необхідно тримати келих за ніжку, а не за саму чашу, так як тепло вашої долоні буде нагрівати напій.

8. Енолог - спеціаліст по виготовленню вин, оцінці ґрунту, води і самого напою.

9. У більшості випадків вино подається в келиху з вигнутими краями, які сприяють "утримання" ароматів. Чим тонше скло і обід, тим краще.

10. Сіра гниль у певних випадках є доброякісним грибком, завдяки якому виготовляються елітні солодкі десертні вина.

Раніше портал "Знай.uа" розповів про топ-5 міфів про пиво.