Роботи на кухні використовуються вже не перший день. У Каліфорнії розумні машини готують піцу і гамбургери, а IBM створила технологію, яка генерує несподівані рецепти. Як стверджують очевидці, суміші запропоновані машиною поки що в основному шокують, тим не менш, ідея викликає інтерес. Як повідомляє Technology Review, група чилійських інженерів пішла ще далі. Їх дітище, ШІ-кухар Джузеппе винайшов веганські майонез, використовуючи горох, базилік, картоплю і масло каноли.
Чилійський стартап NotCompany використовує машинне навчання, щоб замінити продукти тваринного походження на схожі за смаком рослинні аналоги. ШІ-кухар Джузеппе аналізує, як між собою поєднуються різноманітні інгредієнти, а потім змішує їх таким чином, щоб за смаком вони були "зовсім як справжні".
Алгоритм обчислює відповідну заміну м'яса, риби, молока та інших продуктів тваринного походження, вивчаючи дані про хімічні, молекулярні та харчові компоненти продуктів. Також він враховує їх вплив на навколишнє середовище, користь і смак. Перша розробка компанії — майонез. ШІ замінив яєчні жовтки в його складі за допомогою гороху, базиліка, картоплі та олії каноли. На черзі — шоколад і грецький йогурт.
Раніше портал "Знай.ua" пвідомляв про китайських робокопів