Роботи починають застосовуватися у все більшій кількості сфер виробництва. До цього вдалося роботизувати збірку автомобілів, виготовлення кросівок, адміністрування поліклінік і готелів. Сьогодні роботи впроваджуються у сфері громадського харчування. Як передає The New York Times, роботи вже почали готувати салати і піци.
Купівля готової їжі завжди пов'язана з ризиком зараження продуктів. На жаль, людське тіло є ідеальним середовищем для мікробів і бактерій. Роботизація кухонь повинна вирішити цю проблему, або звести ризики до мінімуму.
Винахід стартапу Chowbotics — Салатний Робот Саллі — допоможе серйозно знизити ризик отруєння. У харчовий автомат поміщають заздалегідь порізані овочі для салатів, запечатані в контейнери і охолоджені до оптимальної температури. Покупці використовують тачскрін, щоб замовити потрібний салат, вибираючи з меню або комбінуючи будь-які продукти. Після чого робот підраховує калорійність страви і швидко змішує потрібні овочі. Таким чином, людські руки не доторкаються до продуктів.
Інший стартап з Каліфорнії, Zume Pizza, використовує роботів для виготовлення піци. Зараз обидві компанії виношують грандіозні плани експансії. Проте в керівництві стартапів вважають, що роботи не відберуть роботу у людей, а зроблять її цікавішою. Потрібно буде обслуговувати роботів і робити для них деталі, закуповувати продукти і працювати над поліпшенням смакових якостей їжі.
Раніше портал "Знай.ua" повідомляв про робота-кота