Молочні та кисломолочні продукти вкрай важливі для організму людини. Однак значна частина дорослих людей не можуть засвоювати молоко. Крім того, зростаючий по всьому світу відсоток вегетаріанців і веганів спонукає виробників їжі шукати альтернативи молоку. Як повідомляє портал Зерно, дослідниця зі Швеції змогла створити рослинне молоко на основі картоплі.
Омега-3 кислоти корисні тим, що вони усувають негативні наслідки шкідливих жирних кислот і нейтралізують продукти їх окислення в людському організмі. Технічно досить складно перетворити рослинну основу в вершковий продукт, наприклад, молоко. Це пов'язано з тим, що рослинні білки важче витягувати, ніж тварини. Торнберг виявила, що вершковість може бути досягнута, якщо білок і крохмаль в картоплі нагріти певним чином і змішати з рапсовим маслом, багатих омега-3 жирними кислотами.
За словами пані Торнберг, до складу картопляного молока буде входити 6% ріпакової олії. Це означає, що 250 мл альтернативного молока покриє половину щоденної норми омега-3. Крім того, новий молочний продукт не містить алергенів. Планується, що картопляне молоко буде продаватися, як альтернатива звичайному молоку, йогурту, крему і морозиву. Напій був протестований в лабораторних умовах, і певно надійде в продаж у наступному році. Спершу, швидше за все, це буде коктейль з картопляного молока з яблучним соком і фруктами. Спосіб виготовлення емульсії запатентований під назвою компанії Veg of Lund.
Раніше портал "Знай.ua" повідомляв про продукти, які врятують від стресу