Незважаючи на цілий ряд побоювань і шквал критики, генна інженерія визначає вигляд сьогоднішнього сільського господарства. Противники генних технологій заявляють, що вплив генномодифікованих продуктів на організм не до кінця вивчений і наслідки можуть мати довготривалий характер. Оптимісти ж, навпаки, стверджують, що генна інженерія нічим не відрізняється т традиційної селекції, крім того що витрачає на виведення нового сорту в 10 разів менший термін. Як повідомляє портал GoGetNews.info, до числа таких швидких перемог можна віднести і, виведений нещодавно, сорт бананів, що проявляє стійкість до грибка, який знищує ці фрукти.
Новий сорт генетично модифікованих бананів, створений міжнародною групою вчених з Австралії та Нідерландів, здатний протистояти зараженню небезпечним грибком. На думку дослідників, їх відкриття дозволить зберегти фрукт від знищення. Поширення грибка під назвою Fusarium oxysporum призвело до майже повного винищення цілого ряду популярних сортів банана.
У ході лабораторних досліджень вченим вдалося встановити, що в 80% випадків генетично модифіковані плоди залишаються ураженими грибком, і здатні виживати в умовах поширення небезпечних захворювань. Експерти вважають, що новий сорт зможе отримати масове поширення вже через кілька років. В той же час є сумніви, що геномодифікована продукція буде мати успіх на світовому ринку, оскільки в даний час існує маса інших способів боротися з грибком.
Раніше портал "Знай.ua" повідомляв про ідеальні томати