Вчені розкрили страшну таємницю горезвісної картоплі фрі. Як виявилось, всіма улюблена страва призводить до передчасного старіння та смерті.
Дослідники з Великобританії провели цікавий експеримент, в процесі якого стали відомі жахливі факти про усіма улюблену картоплю фрі з Макдональдса.
Вчені спостерігали за раціоном 400 любителів смаженої картоплі протягом 8 років. За цей період більше половини з них померло.
Як виявилось, справа в олії, на якій готують цей продукт. Раніше кулінари готували картоплю фрі на яловичому жиру. Але з часом, щоб здешевити технологію, перейшли повністю на рослинну олію, при чому низької якості.
Ця сировина залишає за собою в організмі людини слід у вигляді відкладення канцерогенів.
Дослідивши численні результати, вчені стверджують, що цей кулінарний шедевр здатний досить легко скоротити життя людини. Показники смертності шокував вчених – за восьмирічний період спостереження з 400 людей померло 237!
За словами вчених, людям, які особливо полюбляють смажену картоплю з McDonald's і, варто замислитись над своїм здоров'ям і життям в загальному сенсі.
Раніше портал "Знай.ua" розповідав про одну страва у меню ресторанів McDonald's, яка майже ніколи не буває свіжою.