Вчені розкрили страшну таємницю горезвісної картоплі фрі. Як виявилось, всіма улюблена страва призводить до передчасного старіння та смерті.

Дослідники з Великобританії провели цікавий експеримент, в процесі якого стали відомі жахливі факти про усіма улюблену картоплю фрі з Макдональдса.

Вчені спостерігали за раціоном 400 любителів смаженої картоплі протягом 8 років. За цей період більше половини з них померло.

Як виявилось, справа в олії, на якій готують цей продукт. Раніше кулінари готували картоплю фрі на яловичому жиру. Але з часом, щоб здешевити технологію, перейшли повністю на рослинну олію, при чому низької якості.

Ця сировина залишає за собою в організмі людини слід у вигляді відкладення канцерогенів.

Дослідивши численні результати, вчені стверджують, що цей кулінарний шедевр здатний досить легко скоротити життя людини. Показники смертності шокував вчених – за восьмирічний період спостереження з 400 людей померло 237!

За словами вчених, людям, які особливо полюбляють смажену картоплю з McDonald's і, варто замислитись над своїм здоров'ям і життям в загальному сенсі.

Раніше портал "Знай.ua" розповідав про одну страва у меню ресторанів McDonald's, яка майже ніколи не буває свіжою.

Популярні новини зараз

16-17 годин без світла: що буде з електрикою найближчими днями і де ситуація найважча

Кабмін ухвалив тариф: скільки будемо платити за куб газу з 1 січня

Пенсії та соцдопомога: чи будуть перебої з виплатами через дефіцит бюджету

Пенсії зростуть? Ось які доплати отримають українці 60+ вже з січня 2026

Показати ще