Українські продукти харчування все більше завойовують європейців, вітчизняні вареники та інші смаколики просто розмітають з полиць магазинів у країнах ЄС.
Про це пише Директор асоціації постачальників торгівельних мереж Олексій Дорошенко у Facebook.
Українці все частіше відкривають у Європі невеличкі магазинчики, щоб нагадати співвітчизникам рідні смаки та залучити місцевих покупців.
За словами Дорошенка, наприклад, у Польщі дуже популярними стали знамениті цукерки "Вечірній Київ", бекон та халва, які пропонують значно дешевше, ніж місцеві виробники. Наприклад, у Варшаві можна купити рибну ікру з України втричі дешевше.
Найбільше у таких магазинах серед клієнтів - українців, які проживають за кордоном. Магазини просто не справляються з обігом товару.
Банки посилять контроль за рахунками пенсіонерів: кому блокуватимуть картки
Після війни на вагу золота: які професії зроблять вас багатими в Україні через 3–5 років
Відключення триватимуть до весни: де буде найгірша ситуація зі світлом
ПриватБанк змінив ліміти на видачу готівки: яку суму можна зняти
Європейцям найбільше до смаку наші вареники, а також сушена риба.
Проте, за словами експерта, багато з українських продуктів "застряють" на митницях, через відсутність необхідних документів стандарту якості.
Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", експерти пояснили, що змушує українців масово замовляти їжу з ресторанів додому.