Про це розповіла очільниця Міністрества охорони здоров'я Уляна Супрун.
На своїй сторінці в Facebook Супрун запевнила, що хворе горло не є перешкодою відмовлятися від улюблених ласощів.
"Пройшли повз холодильник з морозивом, бо болить горло? Повертайтесь назад і сміливо обирайте улюблений пломбір", - говорить фахівець.
Популярні новини заразПоказати щеГороскоп на п'ятницю 22 листопада для всіх знаків Зодіаку: день для змін та простих радостей
"Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації
Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція
Штрафи за дрова: українцям підказали, як уникнути покарання за деревину на своєму подвір'ї
За її словами, немає причин відмовлятися від холодних страв, особливо в спекотну погоду.
Якщо болить горло, лікарі зазвичай рекомендують пити багато теплої рідини, полоскати соляним розчином та уникати гострої та кислої їжі.
Неочікувано, але ви можете додати ще одну опцію для послаблення болю – їсти холодну їжу.
Холод при болю в горлі – це звичайна практика багатьох клінік по всьому світу.
Очільниця міністерства пояснює, що насправді холодне морозиво та заморожені фруктові соки працюють як анестетик, що допомагає заспокоїти запалення та дати тимчасове полегшення болю.
"Це в жодному разі не може бути лікуванням, проте хороший метод тимчасового знеболення. Холодне стимулює звуження судин і мигдалин, тому консервує запальні процеси в горлі.
Окрім того, коли є набряк в горлі, дуже важко їсти звичайні продукти. Невелика порція морозива допомагає зменшити біль та полегшує процес ковтання їжі", – додає вона.
Головне, як говорить Супрун, важливо ще враховувати якість продукту. Слід обирайте натуральне морозиво і бажано, щоб воно було без добавок – шоколаду, горіхів, родзинок і т.д., оскільки вони можуть викликати подразнення.
"Обов‘язково пам’ятайте, що варто їсти невелику порцію та дуже повільно, не ковтаючи великі шматки. Опісля прополощіть горло звичайною водою", – додала Супрун.
Дивіться: Як приготувати смачне морозиво вдома