З 1 січня в Україні почали діяти нові вимоги до виробів з какао та шоколаду, що мають забезпечити дотримання європейських стандартів в галузі безпечності та якості продуктів харчування.
Про це повідомляє Представництво ЄС в Україні на своїй сторінці у Facebook.
Так, відповідно до вимог країн ЄС, шоколадом може називатися лише той продукт, який містить не менше 35% загальної кількості какао-продуктів.
У свою чергу у молочному шоколаді має бути понад 25% какао-продуктів та не менше 14% молочних продуктів. Білий шоколад має містити не менше 20% какао-масла та понад 14% молочних продуктів.
"На відміну від вимог національного стандарту України (ДСТУ), який є добровільним, європейські вимоги є обов’язковими для виконання", - підкреслюють в представництві.
"ПриватБанк" ставить нові ліміти для готівки: скільки реально можна зняти і де
Відрізняються платіжки за опалення: теплоенерго пояснили причини
Двоетапне зростання тарифів у 2026 році: які суми побачимо у платіжках
Нові правила для субсидіантів: за що можуть скасувати допомогу
У 2017 році експорт українських товарів до ЄС зріс на 40%.