Злаки вже давно стали невід'ємною частиною дієтичного меню для тих, хто хоче позбутися зайвих кілограмів. Із них готують супи та каші, а також додають до випічки та інших страв. Однак, обираючи в магазині традиційні гречку чи рис, багато людей просто оминають увагою такий цінний продукт, як сочевицю.


Як пише Сlutch, цей продукт є просто джерелом важливих мікроелементів, які потрібні людині при дієтичному харчуванні. Крім того, особливістю сочевиці є те, що ця культура не накопичує шкідливі речовини, такі як нітрати та інші хімікати.


Цей злак родини бобових містить у своєму складі ізофлавони, які атакують ракові клітини, крім того, ці елементи не знищує термічна обробка.
Від ТЦК не сховаються: кого почнуть мобілізувати з 1 червня
Оплата за газ по-новому: у "Нафтогазі" зробили оголошення для споживачів
"Природа подає знаки": мольфарка вказала на небесні знамення, що свідчать про наближення миру
Всім ухилянтам приготуватись: в Україні запускають мобільні блокпости
Сочевиця багата на калій, магній, цинк та залізо. Ця рослина очистить судини від холестерину, та допоможе укріпити серцевий м'яз, а також підвищить гемоглобін.
На полицях українських магазинів можна знайти кілька різновидів сочевиці: жовтого, помаранчевого, коричневого, зеленого та чорного кольору. Кожен сорт відрізняється також і за смаком. Наприклад, коричнева має цікавий горіховий присмак. Крім того, вона доступна в ціні.
Існує багато страв, які можні приготувати із цього злаку. Вони внесуть чудове різноманіття в ваш раціон.
Це можуть бути супи,різноманітні гарніри та салати.
Дивіться прості рецепти страв із сочевиці
Як раніше повідомляв портал "Знай.ua", медики розповіли про найбільш здоровий підхід до методів схуднення.