За попередніми даними, українські підприємства дуже різко скорочують поголів'я свиней, і експерти вважають, що найближчим часом ціни на м'ясні продукти різко злетять вгору, передає ТСН.

Тим часом, раніше в Держстаті заявили про те, що за шість місяців поточного року м'ясо подорожчало майже на 25 відсотків. Однак аналітики стверджують, що ціни не остаточні, і до кінця року вони зростуть ще мінімум на 10 відсотків. Тим часом свинини в Україні стає менше.

Вітчизняні підприємства скоротили виробництво традиційного для українців м'яса – більш ніж на шість відсотків.

Знай.uа нагадує, що ціни на продукти харчування і безалкогольні напої в Україні зросли на 4,6% в період з січня по травень 2018 року. Про це повідомили в Державній службі статистики.

Популярні новини зараз

Масштабне березневе підвищення пенсій: 2300 отримають не всі

Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень

Пропрацював 40 років, а пенсія мізерна: у ПФУ звернулися до українців, сподобається не всім

В Україні 60-річні більше не зможуть вийти на пенсію: коли та як зміняться вимоги до стажу

Показати ще

Найбільше зросли ціни на овочі та фрукти, вартість яких збільшилася на 20,9% і 15,7% відповідно.

Риба і рибні продукти, хліб, макаронні вироби, м'ясо та м'ясопродукти, молочка, вершкове масло, безалкогольні напої зросли в ціні на 7-2,5%.

Однак ціна на гречану крупу навпаки знизилася на 20,8%. Крім того, подешевшали на 11,2-12,2% яйця, цукор, сало і молоко.

Незважаючи на те, що на дворі літо, а сезон овочів і фруктів в самому розпалі, більшість з них українцям все ще не по кишені. Поки що в ціні впали лише на картоплю, цибулю, огірки і черешні з вишнями.

Що стосується цінників, які стоять біля моркви, помідорів, персиків і абрикос, то тут цифри все ще кусаються: популярні продукти деколи в півтора рази дорожче в порівнянні з торішнім літом. Експерти поспішають заспокоїти: овочі і фрукти серйозно подешевшають у серпні ціни можуть впасти практично в два рази.

Застерігаємо, що навіть корисні та якісні продукти на тлі спекотної погоди можуть за лічені години перетворитися на особливо небезпечні для здоров'я, - з таким попередженням виступили медики.

В умовах високої температури найбільш швидко мікроорганізми починають розмножуватися в харчових продуктах, що містять багато вологи, білка і вуглеводів. Вживання таких продуктів може стати причиною виникнення інфекційних захворювань і харчових отруєнь, заявили співробітники відомства.