Українська кухня не лише одна з найсмачніших у світі, страви готуються з любов'ю та приходять до смаку усім гостям, які приїздять з далеких країн. А ще українські страви дуже корисні.

Фахівці виділили п’ять найкорисніших страв, які ми знаємо та любимо з дитинства, а на їх приготування не потрібно багато часу та втрат.

5 місце

Вареники. В українській кухні ця страва готується з різними начинками, і яких тільки немає. Їх люблять і з м’ясом, і овочами, з ягодами та навіть з кропивою.

Втім накориснішими вважають саме вареники з вишнями.

Популярні новини зараз

Масштабне березневе підвищення пенсій: 2300 отримають не всі

Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень

Гороскоп на 21 листопада для всіх знаків Зодіаку: час покінчити з мотлохом у голові та справах настав

Плюс 2361 грн на картку щомісяця: хтось із пенсіонерів у 2025 році отримає солідний бонус

Показати ще

Для всіх, хто бажає схуднути, рекомендується вечеряти саме цією стравою. Але щоб вареники були корисними, готувати їх потрібно з борошна твердих сортів пшениці.

4 місце

Сирники. Саме вони допоможуть мати ідеальне волосся, зуби, нігті і шкіру.

3 місце

Холодець. Традиційна українська страва. Найчастіше готують на новорічні свята. Він дуже корисний для суглобів, дихальних шляхів і легенів.

2 місце

Борщ. Звісно ж борщ – це зірка нашої кухні. Його вважають просто джерелом вітамінів та мінералів. Його модна приготувати і дуже ситним на бульйоні з м’ясом і досить легким дієтичним, просто овочевим.

1 місце

Сало. Так саме цей продукт, національна гордість українців вважається найкориснішим. Свіже охолоджене сало. Воно містить насичені жири, необхідні для імунітету і здоров'я нервової системи.

Нагадаємо, дієтологи розповіли про п’ять продуктів, які вважають еліксиром молодості, а серед них є такі, які ми споживаємо щодня.

Як повідомляв Знай.ua, експерти дали кілька порад, як з легкістю сказати переїданню "ні".

Також Знай.ua писав, що експерти в області правильного і збалансованого харчування весь час розкривають нові таємниці тих чи інших продуктів. На цей раз під їх приціл потрапили продукти, які завжди вважалися корисними, однак як виявилося, їх краще відсунути подалі.