Українська кухня не лише одна з найсмачніших у світі, страви готуються з любов'ю та приходять до смаку усім гостям, які приїздять з далеких країн. А ще українські страви дуже корисні.
Фахівці виділили п’ять найкорисніших страв, які ми знаємо та любимо з дитинства, а на їх приготування не потрібно багато часу та втрат.
5 місце
Вареники. В українській кухні ця страва готується з різними начинками, і яких тільки немає. Їх люблять і з м’ясом, і овочами, з ягодами та навіть з кропивою.
Втім накориснішими вважають саме вареники з вишнями.
Масштабне березневе підвищення пенсій: 2300 отримають не всі
Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень
Гороскоп на 21 листопада для всіх знаків Зодіаку: час покінчити з мотлохом у голові та справах настав
Плюс 2361 грн на картку щомісяця: хтось із пенсіонерів у 2025 році отримає солідний бонус
Для всіх, хто бажає схуднути, рекомендується вечеряти саме цією стравою. Але щоб вареники були корисними, готувати їх потрібно з борошна твердих сортів пшениці.
4 місце
Сирники. Саме вони допоможуть мати ідеальне волосся, зуби, нігті і шкіру.
3 місце
Холодець. Традиційна українська страва. Найчастіше готують на новорічні свята. Він дуже корисний для суглобів, дихальних шляхів і легенів.
2 місце
Борщ. Звісно ж борщ – це зірка нашої кухні. Його вважають просто джерелом вітамінів та мінералів. Його модна приготувати і дуже ситним на бульйоні з м’ясом і досить легким дієтичним, просто овочевим.
1 місце
Сало. Так саме цей продукт, національна гордість українців вважається найкориснішим. Свіже охолоджене сало. Воно містить насичені жири, необхідні для імунітету і здоров'я нервової системи.
Як повідомляв Знай.ua, експерти дали кілька порад, як з легкістю сказати переїданню "ні".