Звичайно ж, останній місяць літа майже кожен продуктовий магазин або ринок просто переповнений величезною кількістю кавунів. Кожен хотів би вибрати найкращий кавун і сповна насолодитися його неповторним смаком.
Тому важливо вміти вибирати кавун, а Factinteres поділилися головними секретами при виборі ягоди.
Сезон
В першу чергу варто розуміти, що кавун - це сезонна ягода. Найкращим періодом для покупки кавуна є серпень. Якщо ж ви побачили в продажу кавун раніше серпня, то варто засумніватися в його стиглості або натуральності.
Штрафи від ТЦК зростуть вдвічі: ухилянтів добряче потрусять
Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти
Але тепер вже можете не стримувати себе! Сезон у розпалі!
Зовнішній вигляд і розмір
Найкраще купувати кавуни середніх розмірів (5-8 кілограм). Купуючи великий чи дрібний кавун, ви ризикуєте купити недозрілу або перезрілу ягоду. Що стосується забарвлення, то шкірка кавуна повинна бути злегка глянцевою. Проте недобросовісні продавці можуть схитрувати і натерти кавун до блиску або нанести трохи воску. Тому звертайте увагу не тільки на блиск, але і на жовті плями. Вони повинні бути близько 10 сантиметрів в діаметрі. Будь-які інші тріщини і плями свідчать про неякісне кавуні.
Вибір місця покупки
Найкращим місцем покупки кавуна є звичайний овочевий ринок. Існує ще 2 популярних місця покупки: супермаркети і вздовж траси. Пояснимо, чому не варто купувати кавун в цих місцях.
Шкірка кавуна є прекрасною вбирає оточуючий пил та гази. Відповідно, купуючи кавун на узбіччі траси, ви ризикуєте отруїтися вихлопними газами, які прекрасно вбралися через шкірку ягоди.
Що стосується супермаркетів, то варто пояснити один момент: більшість магазинів закуповують кавуни незрілими, з розрахунку, що ягода дозріє в процесі транспортування і знаходження на стелажах. Таким чином, ви ризикуєте придбати зелений кавун і розчаруватися.
Постукайте по кавуну
Безумовно, навчитися такому способу вибору кавуна з першого разу у вас може і не вийде, але це дійсно робочий спосіб. Постукуючи по кавуну, ви повинні чути дзвінкий звук. Якщо ж звук глухий, то цей кавун недозрілий.
"Хвостик" кавуна
Плодоніжка ( "хвостик") кавуна повинна бути жовтуватою і досить сухою. Якщо ж "хвостика" і зовсім немає, то скоріше за все кавун був навмисне зрізаний або відірваний, що свідчить про його недозрілість. Цілком ймовірно, що цей кавун міг достигти в процесі транспортування, але найкраще відмовитися від покупки такої ягоди.
Розкриваємо ягоду
Важливо, коли ви починаєте розрізати кавун, шкірка повинна трохи розколюватися, допомагаючи вам в його нарізанні. Також зверніть увагу на колір кісточок - вони повинні бути темно-коричневими або навіть чорними. Якщо все збіглося - перед вами стиглий кавун. Якщо ж насіння світле, то скоріше за все кавун сповнений нітратами або недозрілий.
Приємного апетиту і бережіть себе!
Нагадаємо, спортсменка і підприємниця Кортні Олсен показала незвичайний номер в шоу Джиммі Кіммела на честь Національного дня кавуна — свята, яке щороку проходить у США на початку серпня.
Як повідомляв Знай.ua, щоб продовжити своє життя на три роки достатньо всього лише щодня присвячувати 5-10 хвилин бігу.
Також Знай.ua писав про те, що експерти в області правильного і збалансованого харчування весь час розкривають нові таємниці тих чи інших продуктів. На цей раз під їх приціл потрапили продукти, які завжди вважалися корисними. Дізнайся, які продукти виявилися не зовсім здоровими в матеріалі Clutch.