На початку липня українські супермаркети скоригували ціни на популярні види м'яса, тому, щоб закупитися на шашлик, доведеться віддати більше грошей. Про це свідчать дані моніторингу на порталі "Мінфін".
Сезон пікніків у розпалі, проте ціни не дозволяють сильно розгулятися. У липні шашлик зі свинини коштуватиме дорожче, ніж минулого місяця. Також частково зросли ціни на яловичину.
Ціни на свинину
Супермаркети пропонують українцям уже замаринований шашлик. Кілограм такого задоволення в середньому коштує 260,17 гривні. Для порівняння, у червні цінник складав 254,50 гривні за кіло. Водночас ошийок виріс у вартості з 331,06 до 334,45 гривні за кілограм, а підчеревина подешевшала майже на гривню - до 222,63 гривні за кілограм.
“Заберіть дитину до 18:00”: батьки обурились через час роботи дитсадків і ГПД
Виплатять майже 2 400 гривень: які 5 доплат можуть отримати пенсіонери
ПФУ завітає в гості до кожного: нові правила призначення соціальної допомоги
ПриватБанк встановив обмеження в банкоматах: які ліміти діють
Ціни на яловичину
Гуляш збільшився у вартості в середньому із 347,20 до 349,45 гривні за кілограм. У цьому відзначається здешевлення ребер. Середній цінник знизився із 216,95 до 199 гривень за кіло.
Ціни на маринад
Вартість маринаду до шашлику "Верес" залишається стабільною в середньому 30,60 гривні за 140 грамів.
Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, встигнете і наїстися, і законсервувати: українцям обіцяють знижки на продукти – що найбільше подешевшає.
Також наш портал інформував, зуби на полицю і затягнути пояс тугіше: супермаркети підвищують ціни на м'ясні продукти.
Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, ціни "крадуть" апетит: у супермаркетах дорожчають макарони, вершкове масло та курятина.