В Україні стабілізувалася погода та дозволяє виходити на пікніки. Однак нові ціни у супермаркетах не додають бажання смажити шашлики. Як змінилася вартість свинини та маринаду, показують дані моніторингу на порталі "Мінфін".
На кінець травня українські супермаркети почали активно підвищувати ціни на м'ясо, зокрема на свинину. Ймовірно, це частково пов'язано з початком сезону пікніків та жвавішим попитом на м'ясну продукцію.
Ціни на свинину
Українці можуть взяти вже замаринований шашлик, який залишиться лише приготувати. Середня ціна такого продукту – 293,50 гривні за кілограм. Це на 40 гривень дорожче, ніж минулого місяця.
В той самий час ошийок обійдеться ще дорожче. Середня ціна збільшилась із 300,37 до 323,43 гривні за кілограм. Підчеревок подорожчав із 199,56 до 229 гривень за кіло, а ребра додали в ціні 11 гривень та пропонуються по 211,50 гривні за кіло.
Жінки на заводи, чоловіки – в окопи: ветеран закликав масштабувати мобілізацію
Слідом за Одесою: експерт назвав наступне місто, якому загрожує блекаут
Скасування табелів у школах: як тепер оцінюють знання школярів
ПФУ спише частину коштів: у пенсіонерів заберуть 30% виплати
Ціни на маринад
Маринад "Верес" до шашлику в середньому коштуватиме 29,20 гривні за 140 грамів. Ціна знизилася на 57 копійок, якщо порівнювати із попереднім місяцем.
Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ситний обід влетить у копійчину: як змінилися ціни на сало, яйця та сардельки.
Також наш портал інформував, ковбаса, хліб та шматочок сиру – немає пів зарплати: супермаркети приголомшили новими цінами.
Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, картопля стрімко дешевшає: що сталося з торішнім урожаєм і чому це тривожний сигнал для покупців.