Нещодавно в одному з ОСББ Києва відбулася незвичайна зустріч за участю радника заступника голови КМДА Олексія Тихонова, який на цих зборах постав у ролі експерта із сонячних батарей. І ось що він запропонував.

Олексій, мабуть, вирішив, що для успішної установки сонячних панелей у будинку потрібно не лише зібрати підписи, а й влаштувати мешканцям прочуханка. Спочатку мешканцям запропонують три тижні для підписання документів, а потім, якщо вони чинитимуть опір, розпочнеться "апокаліпсис".

Відео із Тихоновим поділився Голова спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко.

Олексій Тихонов / фото: Вечірній Київ

Олексій рекомендує відключити світло та замикати квартири, щоб мешканці відчули справжні страждання і, зрештою, підписалися на встановлення панелей:

Популярні новини зараз

Покарають навіть тих, хто має бронь або відстрочку: через яку помилку можна стати ухилянтом і отримати штраф

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Виправдання не спрацюють: ТЦК жорстко покарають чоловіків за відмову

Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку

Показати ще

"О 17 годині вечора ви відключаєте ліфти, сидите добу. Ви кажете, що у вас немає виходу, тому що краще зараз по годині по дві без світла, ніж по 12-15 годин взимку... Піднімаєте по 3-5 чоловік, відкриваєте лічильник, гасите квартиру і стоїте чекаєте, поки вийдуть мешканці. Мешканці виходять, вручаєте їм у руки лист, говорите потрібно проголосувати, вмикаєте світло, кажіть, вибачте, інакше до вас не достукатися. Все, і так працюєте."

Працівники ДТЕК. Фото: youtube

Але це не все. Чиновник запропонував і "креативніший" спосіб: переодягнутися у форму ДТЕК і під виглядом аварійної служби відключити світло, щоб зібрати потрібну кількість підписів. Словом, якщо звичайні методи не спрацюють, можна завжди вдатися до "сценарних методів".

"Зачиняєш двері, додому не ходиш, сидиш десь там, виходиш на годину-дві, щоб вони кипіли, бігали, немає нікого, зв'язку немає, телефони не працюють, нічого не зрозуміло, є тільки оголошення . Щоб пряме відчуття як апокаліпсис, прямий такий повноцінний", – каже радник.

Як кажуть мешканці, за сонячні батареї вартістю 30 тисяч доларів із них збираються взяти аж 2,19 мільйона гривень. Схоже, Тихонов вважає, що "жорстка рука" та трохи паніки допоможуть продати це обладнання.

Нагадаємо, де отримати компенсацію на генератор: українцям повернуть гроші

Раніше ми писали про те, що створення ОСББ в Україні стало простіше: гроші на підтримку дадуть

Крім того, Знай.ua повідомляв, комунальники грабують українські сім'ї платіжками в 50 тисяч за тепло, воду та газ: як врятуватися