Частина українців отримає одноразову матеріальну допомогу на опалення житла. Про це повідомив постійний представник Кабінету міністрів у Верховній Раді Тарас Мельничук у своєму telegram.

Протягом опалювального сезону 2024-2025 надаватиметься одноразова грошова допомога на придбання твердого пічного палива. Розмір допомоги складає 21 тисячу гривень на весь зимовий період.

Опалення дровами. Фото: скрін youtube

"Встановлено, що грошова допомога на опалення одержувачам виплачується за рахунок коштів міжнародних організацій та становить 21 тисячу гривень на одне домогосподарство за весь опалювальний період 2024/25 року", - йдеться в повідомленні.

Одержувачами грошової допомоги будуть особи, які фактично проживають у 10-кілометровій зоні від державного кордону з РФ або лінії зіткнення (на момент подання заяви) та/або на територіях активних бойових дій.

Популярні новини зараз

З 1 жовтня платіжки за світло зміняться

ТЦК побачить всіх: як чоловіки старшого віку намагаються уникнути мобілізації

Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Показати ще

Виплати. Фото: скрін youtube

Тарас Мельничук зазначив, що програма допомоги діятиме у 9 областях: Сумській, Харківській, Херсонській, Луганській, Донецькій, Дніпропетровській, Запорізькій, Миколаївській та Чернігівській.

Допомога на опалення. Фото: скрін telegram/Тарас Мельничук

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, платитимуть по 2500 гривень: українців запрошують зареєструватися на нові виплати – термін обмежений.

Також наш портал інформував, деякі українські родини зможуть заощадити на комунальних послугах: кому дозволять платити менше.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому.