Комунальні тарифи з 1 серпня: скільки доведеться платити за електроенергію, газ та воду

На початку літа зріс тариф на електроенергію, через що суми в рахунках українців стали лякаючими. Деякі "сюрпризи" у платіжках можливі й у серпні.

На серпень 2023 року не заплановано масштабні тарифні зміни, але можливі локальні подорожчання деяких комунальних послуг.

З 1 червня 2024 року вартість кіловату електроенергії для населення становить 4,32 гривні. За наявності двозонного лічильника – 2,16 гривні, але лише у нічний час з 23:00 до 7:00. Тариф на світ для побутових споживачів у серпні залишиться незмінним.

Платіжки за комуналку. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

На вулиці вийдуть мобільні патрулі: за що масово штрафуватимуть українців

Продукти продаватимуть за новими правилами: чи постраждає звичний раціон українців

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Мобільний зв'язок для літніх людей: тарифи від 60 грн, які допоможуть зекономити

Показати ще

Чи допоможе геморой уникнути мобілізації – українцям пояснили нові правила

Захворювання на венозний апарат прямої кишки або геморой – досить поширений діагноз серед українців. Чи можуть взяти на службу з таким захворюванням? Згідно з новими правилами, статус військовозобов'язаного визначатиметься залежно від форми хвороби.

Міністерство оборони нещодавно внесло зміни до Положення про військово-лікарську експертизу. У цьому документі перелічено захворювання, з якими військовозобов'язані можуть або не можуть брати на службу. Тепер військовозобов'язані з гемороєм можуть набути статусу "придатного до військової служби з певними обмеженнями". Це означає, що все залежить від стадії та форми вашого захворювання.

Лікарі в Україні, фото currenttime

Податкова попередила про масові перевірки українців

Цього року податкова інспекція планує провести понад 3,3 тисячі рейдів. Відвідають як власники компаній, так і фізичних осіб-підприємців. За інформацією Опендатабота, 73% перевірок припадатимуть на юридичні особи.

У липні кількість компаній, які потрапили під пильну думку податківців, збільшилася на 42 одиниці. Усі вони будуть перевірені у другому півріччі 2024 року. До кінця року представники Податкової служби мають намір відвідати 2450 компаній та 915 ФОП.

Податкова служба, фото із вільних джерел

Мобілізація юнаків до 25 років: чи потягнуть їх у ТЦК, відповідь Міноборони та новий законопроект

В Україні з новим законом про мобілізацію знизили вік для обов'язкового взяття на облік із 27 до 25 років. Звісно, ​​різні експерти казали, що цю цифру треба зменшити ще більше.

У цей час українці були руками та ногами проти, адже тоді "воювати підуть зовсім діти". Що ж думають у Міністерстві оборони з мобілізації тих, хто молодший за 25 років, чи планується новий законопроект?

Міністерство оборони України не бачить необхідності вносити зміни до законодавства про мобілізацію осіб віком до 25 років. Про це повідомила заступник міністра оборони України Наталія Калмикова під час години питань уряду у Верховній Раді України.

Мобілізація. Фото: скрін youtube

Будинок під окупацією: що робити, щоб зберегти своє майно

Якщо у вас є нерухомість на тимчасово окупованих територіях України, слід знати, як захистити її та свої права. Багато українців були змушені покинути свої будинки через російську окупацію, і тепер перед ними постає питання: що робити з власністю, до якої важко дістатися?

Оглядач ринку нерухомості Вікторія Берещак радить вживати особливих заходів.

Нерухомість, скріншот: YouTube