Депутат порахував гроші ухилянтів: на скільки збагачуються аферисти та ТЦК

Ті, хто ухиляється від військової служби, витрачають до двох мільярдів доларів на рік, щоб уникнути призову — заявив голова комітету ВР з питань економічного розвитку.

Голова комітету Верховної Ради України з питань економічного розвитку Дмитро Нататлуха озвучив вражаючі цифри щодо витрат тих, що ухиляються від військової служби. За його словами, щороку українці, які намагаються уникнути виконання своїх військових обов'язків, витрачають від 700 мільйонів до 2 мільярдів доларів.

Ці кошти використовуються для різних методів обходу законів та правил призову. Зокрема, частина ухилянтів звертається до послуг посередників, які за відповідну плату забезпечують необхідні документи або надають інші засоби уникнення військової служби.

Бренд "Ухилянт" / фото: Telegram

Популярні новини зараз

В опалювальному сезоні знизять тариф на світло: хто платитиме 1,32 грн за кВт

Туалет тепер під арештом: боротися з боргами вирішили забороною какати

Водіям готують тотальні перевірки на дорогах: безжально штрафуватимуть кожного третього

У платіжках будуть нові суми: українців попередили про зміни у тарифах

Показати ще

Українцям готують новий податок: автомобілі незабаром стануть значно дорожчими

Кабінет Міністрів України нещодавно затвердив законопроект, який має значно змінити систему оподаткування автомобільних покупок. Згідно з нововведенням, при першій реєстрації легкових автомобілів вводиться військовий збір у розмірі 15% від вартості. Це стосується як підприємств, так і фізичних осіб. Виняток зроблено лише для осіб з інвалідністю.

Незважаючи на те, що сам законопроект ще не зареєстрований у Верховній Раді, і його текст перебуває на стадії обговорення в Кабміні, вже зараз зрозуміло, що впровадження військового збору матиме значний вплив на ринок автомобілів в Україні. Загальна сума податків та зборів, що планується підвищити, становить близько 140 млрд. грн.

Людина, яка тримає гроші в руці

Вже із серпня українці отримають нові соціальні виплати – кому прийдуть гроші

Нова система, яка застосовуватиметься з 1 серпня 2024 року, передбачає, що допомога надається на шість місяців для сімей, які вперше звернулися за підтримкою. Виплати нараховуватимуться одному з членів сім'ї. Однак це не єдиний аспект, який зміниться.

Допомога на проживання для ВПО розподілятиметься таким чином:

  • 3000 грн. для дітей віком до 18 років та осіб з інвалідністю.
  • 2000 грн. для інших.

Людина, тримає гроші в руках

Економічно обґрунтований тариф – майже 200 гривень: вода із крана стане розкішшю

Мораторій на підвищення комунальних тарифів не поширюється на централізоване водопостачання та водовідведення. Тож у деяких населених пунктах вартість послуг переглядають.

Так, економічно обґрунтовані тарифи готується встановити комунальне підприємство "Бровари-Благоустрій". Про це повідомляється на офіційному сайті Броварської міської ради.

Відповідно до розрахунків підприємства, новий тариф на централізоване водопостачання хочуть встановити на рівні 92,48 гривні за кубометр. Вартість централізованого водовідведення хочуть підвищити до 92,44 гривні за кубометр.

Тарифи на воду. Фото: скрін youtube

Біженці в Чехії з вересня стануть біднішими: доведеться виживати

У Чехії від серпня можуть збільшити гуманітарну допомогу сім'ям біженців з України. Це пов'язано із змінами, запланованими урядом Чехії. За інформацією Gazeta.ua, уряд Чехії розглядає два варіанти збільшення допомоги на житло, запропоновані Міністерством праці.

Це коригування має допомогти людям із тимчасовим захистом знайти нове житло, оскільки з вересня держава більше не надаватиме безкоштовного житла.

Біженці в Угорщині. Фото: РБК-Україна