Передвиборний мітинг Дональда Трампа у Пенсільванії розпочався з молитви за його безпеку. Цікаво, що на сцені виступав священик Української католицької церкви з Піттсбурга – отець Джейсон Чаррон. Його попросили помолитись за Трампа, оскільки є люди, які бажають нашкодити йому. І отець Джейсон сподівався, що його молитва буде сприйнята всерйоз.

Як з'ясувалося за кілька хвилин – молитви отця були почуті.

Джейсон Чаррон – священик Української католицької церкви Святої Трійці у Карнегі, Пенсільванія. Він активно бореться проти абортів і працює над створенням святині в Піттсбурзі, присвяченої подяки за скасування рішення Верховного суду США, яке захищало право на аборт.

Він також є медійною фігурою, часто виступає на ТБ та підкастах на тему християнської віри. Разом із дружиною Галиною виховує сімох дітей.

Популярні новини зараз

Прийдуть з перевіркою до кожного: змінилися правила соціальних виплат

Пенсіонери зможуть отримати одноразову грошову допомогу

На вулиці вийдуть мобільні патрулі: за що масово штрафуватимуть українців

Міста опинились під прицілом: тарологиня озвучила прогноз на вересень по обстрілам

Показати ще

Коли Голос Америки запитав отця Чаррона про те, як його знайшли люди з кампанії Трампа, він сказав, що досі не знає, як це сталося, оскільки він не перебуває в жодній політичній партії та займається служінням церкви. Він сказав, що коротко поспілкувався з Трампом та обговорив з ним Україну:

"Я з ним поговорив. Це було дуже коротко. І ми говорили про Україну, але я не вважаю за потрібне тут вдаватися в подробиці. Але я можу сказати, що він підтримує позиції України щодо права України на самооборону. ."

Якби він мав можливість зустрітися з Трампом ще раз, він би розповів йому про тяжке становище християн під російською окупацією та про порушення прав українських католиків та протестантів у Росії. Він вважає, що ЗМІ як ліві, так і праві ігнорують ці проблеми.

Коли батько Джейсона запитали, чому він підтримує Трампа, незважаючи на його не найблагочестивішу репутацію, він навів приклад з Біблії про царя Кіра, який був язичником, але використовувався Богом для досягнення його цілей. За його словами, Бог може використати будь-яку людину, навіть якщо вона недосконала.

Дехто може подумати, що поява отця Джейсона Чаррона на мітингу означає, що Українська католицька церква підтримує кандидатуру Трампа. Але що каже сам священик?

Отець Джейсон упевнений, що не може контролювати, як люди інтерпретують його дії, як він не може контролювати їхнє сприйняття Євангелія.

"Слідування Ісусу означає, що він би обідав з фарисеями та повіями, був би в компанії тих, кого вважали нечистими", – пояснив він. "Люди називали його п'яницею, хоча він був сином Божим. Якщо Ісуса неправильно розуміли, то і нам доведеться з цим миритися."

Священик сказав, що він служить Христу та його церкві, тому якщо його запросять на збори демократів для молитви, він піде і туди. Він готовий вимовити таку саму молитву на будь-якому мітингу, куди його запросять.

"І хто прийме це, а хто ні, і це не мені вирішувати. Моя робота полягає просто в тому, щоб наслідувати його приклад і поширювати це насіння далеко і широко", – додав батько Джейсон.

Нагадаємо, три жінки відчули Бога і пішли в черниці: дивляться "Опенгеймера", волонтерять і насолоджуються життям

Раніше ми писали про те, що "Плітки – це жіноча справа": Папа Франциск потрапив у скандал через особисті висловлювання

Крім того, Знай.ua повідомляв, знявся у 1000 фільмах, але один випадок змінив усе: як відомий порноактор перейшов від жарких сцен до молитов