Останніми днями союзники, включаючи США, взяли на себе зобов'язання щодо посилення військової підтримки України у її боротьбі проти незаконного вторгнення Володимира Путіна. Проте разом із продовженням конфлікту руйнування громадянської інфраструктури України лише посилюються.

Безліч будинків, підприємств, електростанцій та транспортних систем перетворилися на руїни, і потреби у фінансуванні для відновлення оцінюються у півтрильйон доларів.

Один із нових підходів – це створення спеціального фонду прямих інвестицій, який може залучити десятки мільярдів доларів, повідомляє The Hill.

Зруйнований об'єкт / фото

Ідея полягає в тому, щоб російські олігархи, які потрапили під санкції, інвестували значну частину свого стану у відновлення України в обмін на зняття індивідуальних санкцій.

Популярні новини зараз

Вже ніхто не сховається: військовозобов’язаних внесуть до єдиного реєстру – ТЦК дізнається про все

Міста опинились під прицілом: тарологиня озвучила прогноз на вересень по обстрілам

ПриватБанк блокує гроші пенсіонерів

Соцвиплати призначатимуть по-новому: українців попередили про важливу зміну

Показати ще

Більшість із них розглядають війну Путіна як серйозну помилку, яка загрожує їхньому багатству, і готові підтримати ідею відновлення.

Пілотну програму фонду буде зосереджено на інвестиціях до 20 мільярдів доларів, спрямованих на проекти відновлення житлових будинків, енергетичних об'єктів та транспортної інфраструктури в Україні. Інвестори суворо перевірятимуться на дотримання правил фонду та затверджуватимуться міжнародною комісією експертів.

санкції проти росії

Україна зніме санкції для затверджених інвесторів, переводячи їх вкладення у фонд. Після закінчення війни та ліквідації фонду (що може зайняти десятиліття) основні вкладення та можливі прибутки будуть розподілені серед учасників.

Таким чином, фонд забезпечить довгострокові фінансові інтереси інвесторів із процесом відновлення України.

Нагадаємо, Росія запустила нове ІПСО, користуючись відчаєм українців

Раніше стало відомо про те, що з акції на росію не впливають: політолог передбачив, коли країна-терорист почне збагачуватися.

Читайте також про ЄС та російський газ: чому залежність залишається, незважаючи на санкції