В літній період магазини запропонують різноманіття легкого та стильного взуття для кожного смаку і гаманця. Чи не обмежуйтеся лише зовнішнім виглядом — медичники нагадують про важливість здоров'я ваших ніг при виборі взуття.

Взуття. Фото Freepik

Тисні туфлі

Носіння занадто вузького взуття може стати причиною дискомфорту та болю під час ходьби. Тисні туфлі або босоніжки можуть викликати утворення мозолів, деформацію суглобів стопи та вростання нігтів. Окрім того, вони часто призводять до подразнення шкіри.

Великий розмір

Популярні новини зараз

Продукти продаватимуть за новими правилами: чи постраждає звичний раціон українців

Українці з вересня зможуть їздити транспортом безкоштовно: в КМДА це підтвердили

Водіям готують тотальні перевірки на дорогах: безжально штрафуватимуть кожного третього

Вистачить на кілька буханок хліба: пенсіонерам доплатять у вересні 570 гривень

Показати ще

Багато жінок обирають босоніжки чи в'єтнамки, які трохи завеликі. Це може здатися комфортним, але насправді таке взуття може створювати додаткове навантаження на стопні суглоби. Це може вплинути на структуру і здоров'я ніг, може спричинити болі в суглобах та виникнення проблем із шкірою.

Менший розмір

Взуття, Фото StockSnap с сайта Pixabay

Взуття, яке трохи замале, часто призводить до того, що людина постійно утримує його пальцями ніг, щоб воно не зісковзнулося. Це може стати причиною надмірної напруги м'язів і нерівномірного розподілу навантаження по стопі, що, в свою чергу, може призвести до болю в колінах і спині.

Ненатуральні матеріали

При виборі взуття на літо важливо уникати штучних матеріалів, таких як синтетика або шкірозамінники. Ці матеріали можуть погіршити вентиляцію і призвести до збільшення ймовірності грибкових інфекцій та мозолів на стопах.

Закрите взуття

Неприємний запах від взуття, фото з вільних джерел

Влітку носіння закритого взуття без шкарпеток може призвести до сильного потовиділення, що створює сприятливі умови для розвитку грибкових інфекцій і огрубіння шкіри, особливо на п’ятах.

Тонка підошва

Взуття з тонкою підошвою, як шльопанці чи босоніжки, може бути зручним для коротких періодів часу, але довготривале носіння може призвести до болю в стопах та навіть до проблем з кістками через недостатню амортизацію під час кожного кроку.

Пам’ятайте, що здоров'я ніг — це головне. При виборі взуття завжди враховуйте не лише зовнішній вигляд, але й його вплив на ваше комфорт і здоров’я.

Нагадаємо, будуть білі, як перший сніг: як швидко випрати шнурки

Крім того, Знай.ua повідомляв, у таку спеку краще перестрахуватися: ця спеція допоможе позбутися поганого запаху з взуття

Вам буде цікаво дізнатися як не вбити пральну машинку: 5 речей, які їй категорично не подобаються