Поки на державному рівні йде обговорення запровадження накопичувальної пенсії замість солідарної, українці вже можуть скористатися можливістю збільшити свою пенсію та забезпечити свою старість.

Зазначають, що в Україні налічується 63 недержавні пенсійні фонди (НПФ), 40 з них сконцентровані у Києві.

Гроші. Фото: Youtube

Інші розкидані у восьми регіонах країни. Про переваги недержавної пенсії розповів мешканець Києва для видання "Фокус".

Він 5 років є учасником НПФ ОТП Пенсії.

Популярні новини зараз

Вже ніхто не сховається: військовозобов’язаних внесуть до єдиного реєстру – ТЦК дізнається про все

Туалет тепер під арештом: боротися з боргами вирішили забороною какати

Соцвиплати призначатимуть по-новому: українців попередили про важливу зміну

Мобільний зв'язок для літніх людей: тарифи від 60 грн, які допоможуть зекономити

Показати ще

Коли я відкривав рахунок, потрібно було покласти щонайменше 300 грн, далі або докладаєш гроші, чи ні — немає зобов'язання регулярно вносити певну суму грошей. Це мені дуже сподобалося, адже є заробіток – кладеш гроші, ні – не кладеш. Я намагаюся робити регулярний один платіж щомісяця. Спочатку це було 250 грн., потім 300 грн., потім 350 грн., зараз — 425 грн. — розповідає киянин.

За словами українця, два чи три випадки, коли за результатами місяця фонд пішов у мінус. Проте, каже, незабаром "відіграв назад".

Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Скільки ж пенсії отримуватиме громадянин, який постійно вносить вклади в НПФ? Це можна порахувати на сайті одного з недержавних фондів варіанти внесків та періоду виплат та отримав такі відомості:

  1. Якщо робити внески щомісячно у розмірі 1000 грн. протягом 30 років, то накопичення на рахунку становитимуть 3,08 млн. грн. За умови, що НПФ щомісяця протягом 30 років платитиме учаснику пенсію, середній розмір пенсії становитиме 72,5 тис. грн.
  2. Якщо робити внески щомісячно у розмірі 2000 грн. протягом 20 років, то накопичення на рахунку становитимуть 1,83 млн. грн. За умови, що НПФ щомісяця протягом 30 років платитиме учаснику пенсію, середній розмір пенсії становитиме 43,3 тис. грн.
  3. Якщо робити внески щомісячно у розмірі 1500 грн. протягом 15 років, то накопичення на рахунку становитимуть 714 тис. грн. За умови, що НПФ щомісяця протягом 20 років платитиме учаснику пенсію, середній розмір пенсії становитиме 11,3 тис. грн.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, що в Україні пенсіонерам призначили "бонус" у 3100 грн.: хто отримав право на надбавку.

Раніше ми повідомляли, що треба знати пенсіонерам, щоб не втратити частину виплати: ПФУ попередив кожного.

Також стало відомо про пенсії, субсидії та пільги: чи виникнуть затримки із виплатами в умовах дефіциту бюджету .