Свято Святої Трійці відзначається на 50-й день після Великодня. 2024 року він випадає на неділю, 23 червня.

Цей день пов'язаний із безліччю повір'їв та традицій. Існує також низка занять, які категорично заборонені.

На Трійцю не рекомендують призначати весілля. Оскільки надалі новостворену сім'ю не чекало нічого хорошого. На Трійцю краще лише свататися та говорити про весілля. А якщо молоді вирішать піти під вінець на Покров, то їхнє спільне життя буде довгим і щасливим.

Цього дня категорично заборонялося шити, пекти та працювати на городі. Свято Трійці збігається із закінченням тяжких праць та підготовкою до збирання нового врожаю.

Популярні новини зараз

Українці залишаться без пенсій, і не важливо – працювали вони, чи ні

Графіки відключення електроенергії на 27 червня

Спочатку з'їла корова, а потім знайшов металошукач: повернув втрачене через півстоліття

Доведеться вмикати режим тотальної економії: українцям приготували нове підвищення тарифів

Показати ще

Жінка, яка прополює свій город

Землю цього дня називають іменинницею, вважаючи, що вона святкує свій день народження. Адже саме на початку літа розпускається зелень та квіти. Тому основна заборона у цей день пов'язана саме із землею. На Трійцю в жодному разі не можна проводити жодних земляних робіт.

Також слід обережно поводитися з деревами. Тому на Трійцю не можна рубати та пиляти, ламати суччя, колоти дрова. На тих, хто зважиться порушити заборони, чекають напасті.

Радять остерігатися і водойм на Трійцю. Забороняється купатися у відкритих водоймах, бо русалки заберуть до себе. Ймовірно, так предки намагалися убезпечити своїх дітей і не пустити їх у холодну воду.

Пляж, зображення з вільних джерел

Нагадаємо, що Трійця: обряди, молитви та благословення з освяченою зеленню.

Раніше ми повідомляли, чому у 2024 році скасування Петрова посади і що робити українцям: правила харчування та заборони.