Українці не зможуть вийти на пенсію: ситуація стає дедалі гіршою

В Україні кількість пенсіонерів різко зменшується. Щороку їх дедалі менше не тільки через природні втрати літніх людей, а й через складніші умови для виходу на пенсію. Вимоги до страхового стажу постійно зростають, що ускладнює отримання пенсій багатьом громадянам.

Крім того, війна та економічні труднощі ще більше посилюють цю проблему, роблячи виживання пенсіонерів дедалі складнішим завданням.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube

На Україну насувається епічна магнітна буря: триватиме 5 днів

Популярні новини зараз

Ощадбанк порадував клієнтів приємною новиною: чого очікувати українцям

Графіки відключення електроенергії на 27 червня

Спочатку з'їла корова, а потім знайшов металошукач: повернув втрачене через півстоліття

Сюрприз напередодні зими: з 1 жовтня будуть нові тарифи на опалення та гарячу воду

Показати ще

Наприкінці червня 2024 року очікується затяжна магнітна буря, яка може вплинути на наше здоров'я та звичайне життя. Магнітні бурі – це коливання магнітного поля Землі, спричинені сонячною активністю.

Геомагнітна буря у червні пройде з 19 по 23 число. Ця буря буде тривалою, але більш слабкою, з піком 5 балів 21 червня, а решта днів буде на рівні 4 балів.

Вплив магнітних бур на здоров'я по-різному для різних людей. Деякі можуть почуватися гірше під час бур, відчуваючи головний біль, запаморочення, нудоту, біль у м'язах та суглобах, підвищену температуру та інші симптоми.

Магнітна буря / фото: Pinterest

Водоканальники почали формувати "чорні списки" споживачів: кому перекриють воду

Деякі українці можуть залишитись без централізованого водопостачання. Рішення про відключення прийматиме спеціальна комісія.

У "чорному списку" водоканальників перебувають громадяни, які ухиляються від сплати послуг. Про це йдеться на сайті Костопільської міської ради.

У місті Костопіль на Рівненщині анонсували масштабні відключення споживачів від централізованого водопостачання. Надавати послуги припинять побутовим споживачам, які накопичили понад 10 тисяч гривень боргу, а також бізнесу із заборгованістю понад 15 тисяч гривень.

Іржава вода / фото: Pinterest

Грудинка – 159 грн, а шашлик вже по 230: в Україні змінилися ціни на свинину та сало

Для всіх наших дорогих і шановних читачів, які під час походу в магазин або на ринок уважно стежать за змінами цінників на популярні продукти харчування, є дуже важлива інформація. Справа в тому, що ближче до середини червня великі українські супермаркети оновили ціни на всі види свинини, а також сало.

Так, свинина та сало залишаються важливими продуктами харчування для багатьох українців. В Україні у червні встановилися нові ціни на ці продукти. Більшість позицій у вартості змінилися незначно, лише шашлик додав за місяць одразу 20 гривень.

Ціни на м'ясо. Фото: скрін youtube

Маршрутники вирішили підняти ціни на проїзд: доведеться платити наполовину більше

Перевізники оголосили про запровадження нових цін на проїзд у міських маршрутках. Тариф підвищують одразу на 50% через подорожчання палива та інші розхідники.

Рішення переглянути тарифи на громадський транспорт ухвалили у місті Суми. Скільки жителям доведеться сплачувати з 22 червня.

Сумська міська військова адміністрація розпорядилася встановити нові тарифи на проїзд маршрутками. Подорожчання становитиме 50% – замість колишніх 10 гривень доведеться платити по 15 гривень із одного пасажира.

Маршрутка. Фото: скрін youtube