Із трибуни Верховної Ради України народні депутати Марія Мезенцева та Арсеній Пушкаренко виступили щодо прийняття Парламентом «Звернення до парламентів та урядів іноземних держав, міжнародних організацій, парламентських асамблей на підтримку Глобального саміту миру». Зокрема, вони розповіли про важливість прийняття цієї Постанови та про сам Глобальний саміт миру, який відбудеться вже незабаром у Швейцарії.

«Нагадаю, що ще в 2023 році ООН, Парламентські Асамблеї НАТО, ОБСЄ, ПАРЄ підтримали всі десять пунктів Формули миру Президента Володимира Зеленського, окремо прийнявши спеціальні резолюції по кожному з них, ще починаючи з повномасштабного вторгнення країни-агресорки рф», – зазначила заступник голови Комітету Верховної Ради з питань інтеграції України до Європейського Союзу Марія Мезенцева.

Як наголосили у своєму виступі парламентарі, виконання всіх пунктів Формули миру — єдиний справедливий варіант вирішення російсько-української війни. Саме довкола цієї Формули й було ініційовано проведення Глобального саміту миру.

«росія не припиняє всіляко намагатися зірвати цей захід або змусити держави, котрі вже підтвердили свою участь, понизити рівень представництва. Впродовж останнього тижнів Президент Володимир Зеленський здійснив візити до низки країн, аби розширити географію Саміту миру. Наразі взяти у ньому участь планують понад 100 держав світу. Кожна з них для нас є важливою, адже лише в консолідації зусиль світового співтовариства ми зможемо досягти справедливого миру для України та повернути дію міжнародного права», — зазначив заступник голови Комітету Верховної Ради з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Арсеній Пушкаренко.

Звернення Верховної Ради України до парламентів та урядів іноземних держав, міжнародних організацій, парламентських асамблей на підтримку Глобального саміту миру було підтримано Конституційною більшістю голосів.

Популярні новини зараз

Пенсіонерів змусять працювати на п’ять років довше – хто може забути про пенсію у 60 років

ТЦК стануть "невидимками" для ухилянтів: про які повноваження говорять

F-16 для України можуть обернутися кошмаром для наших пілотів: як їм потрібно буде літати

Доплата 20% від розміру пенсії: кому з пенсіонерів підкинуть грошенят

Показати ще