Трійця або П'ятидесятниця – це одне із значних християнських свят, яке відзначається через 50 днів після Великодня. Цей день символізує явлення Бога у трьох особах: Отця, Сина та Святого Духа.

Особливо важливим моментом є пришестя Святого Духа на апостолів у вигляді вогненних мов, що вважається початком їхньої місії з проповіді християнства.

Трійця, П'ятидесятниця / скріншот з відео

Протоієрей Василь Лозовицький з луцької парафії розповів, що Трійця також відома як Зелені свята через те, що пов'язана із символікою життя і зростання, що представляється Святим Духом:

"Це буде 50-й день після Христового Воскресіння. Цього дня апостоли отримали помазання з небес, коли Святий Дух у вигляді вогненних мов зійшов на них. Після цього почалася апостольська проповідь і поширення Євангелія, поширення вчення про благовістя, про спасіння людського роду для всіх народів усього світу".

Популярні новини зараз

Графіки відключення електроенергії на 25 червня

ПриватБанк встановлює обмеження на зняття готівки: що радять клієнтам

Доведеться вмикати режим тотальної економії: українцям приготували нове підвищення тарифів

"Укрзалізниця" змінила серйозне правило – потрібно знати про це заздалегідь

Показати ще

Він уточнив, що хоча в минулому деякі звичаї цього свята могли мати язичницьке походження, у сучасному християнському контексті вони набули нового духовного змісту.

Зелені свята. Трійця. Фото: Youtube

"Люди моляться, щоб Господь, що послав на апостолів Святого Духа, на нас послав Святого Духа і дав ту благодать і те благословення, підтримував, зміцнював, зміцнював, спрямовував людей на правдивий шлях спасіння і дотримання його заповідей"

Цього дня віруючі відвідують храми, моляться та приносять зелень для освячення. Освячена зелень використовується для різних благословень та ритуалів, а потім зазвичай спалюється, що символізує очищення та духовне оновлення.

Читайте також: У несхвалення Господнє-2024: трепетні привітання у прозі для друзів та родичів

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що навальний хрестик може таїти в собі небезпеку: коли варто насторожитися

Вам буде цікаво дізнатися, за схуднення заплатять 140 000 доларів: у Китаї започаткували спеціальну програму