Пенсіонерам встановлять нові правила: не кожен зможе собі дозволити

З 2025 року вихід на пенсію для українців стане складнішим. Не всі зможуть вийти на пенсію у 60 років через підвищення вимог. Про це повідомляє прес-служба Пенсійного фонду України.

Наприклад, у 2023 році для виходу на пенсію у 60 років потрібно було мати 30 років страхового стажу. З 2024 року ця вимога збільшиться до 31 року, а з 2025 року – до 32 років.

Багато українців вже у 2024 році будуть мати труднощі з виконанням цих вимог, а подальше посилення правил ще більше ускладнить ситуацію.

Пенсіонери, старість / фото: Pixabay

Популярні новини зараз

Приємні знижки можуть обернутися великим розчаруванням: як супермаркети дурять покупців

Доплата 20% від розміру пенсії: кому з пенсіонерів підкинуть грошенят

Маршрутники вирішили підняти ціни на проїзд: доведеться платити у половину більше

ПриватБанк роздаватиме клієнтам грошові подарунки: мінімум 150 грн, максимум – 5000 грн

Показати ще

Ухілянтам пригрозили ще одним суворим покаранням: хто може втратити останні копійки

У Міноборони України роз'яснили важливе питання, яке хвилює багатьох військовозобов'язаних громадян. Чи можуть заблокувати банківський рахунок у разі неявки на порядок денний до територіального центру комплектування та соціальної підтримки?

Згідно з чинним законодавством, якщо військовозобов'язаний протягом 10 днів не з'явиться до ТЦК на порядку денному, його банківські рахунки можуть бути заблоковані. Це може статися у разі примусового виконання визначення притягнення особи до адміністративної відповідальності порушення правил військового обліку.

У Міноборони зазначили, що блокування рахунків можливе, але крайній захід застосовується лише у разі серйозного порушення законодавства про мобілізацію. Важливо своєчасно виконувати свої обов'язки, щоб уникнути таких проблем.

Спілкування з ТЦК, скріншот: YouTube

За що в будинку українці платитимуть "підвищений" тариф на світ

Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які уважно стежать за своїми платіжками з комуналки, є дуже важлива інформація. Так, в Україні для більшості споживачів суми у платіжках за електроенергію з червня зростуть із 448,8 до 734,4 грн. З 1 червня тариф збільшився з 2,64 до 4,32 грн. за 1 кВт*год.

Про це стало відомо завдяки сюжету одного із українських телеканалів.

Повідомляється, що більшість українців використовують до 170 кВт*год електроенергії на місяць. Значно більше витрачають ті, хто використовує електричні бойлери, активно користуються електричною варильною поверхнею тощо.

Скрін, відео YouTube без світла

В Одесі екіпаж "швидкої" влаштував бійню з працівниками ТЦК: "Тримали 4 години..."

З міста Одеса прийшли вельми тривожні новини. За поки що неофіційною інформацією, а лише від місцевих блогерів, є новина – стався конфлікт між співробітниками ТЦК та лікарями екіпажу "швидкої допомоги".

Про це повідомляють місцеві блогери, а також нібито свідки інциденту.

Повідомляється, що бригада швидкої допомоги приїхала на виклик до ТЦК Київського району, але звідти їх військкоми не випускають, утримуючи їх у будівлі.

Інцидент зі "швидкою" та ТЦК в Одесі, скріншот: Telegram

Досить не померти від голоду: які пільги та допомогу дадуть на прийомних дітей

Сім'ї, які взяли на себе відповідальність за виховання прийомних дітей, потребують додаткової підтримки для забезпечення комфортних умов життя. Держава надає таким сім'ям низку комунальних пільг, які допомагають зменшити фінансовий тягар.

Однак, щоб отримати ці пільги, необхідно задовольняти певні критерії. Зокрема, середньомісячний дохід на одну особу в сім'ї не повинен перевищувати 3760 гривень.

Ця знижка діє лише на житло у межах певних норм, визначених законодавством. Саме це 21 квадратний метр загальної площі житла на кожного члена сім'ї, включаючи прийомних дітей. Додатково на всю сім'ю виділяється ще 105 квадратних метрів.

Супермаркет. Фото: скрін youtube