Тепер побутові споживачі, незалежно від обсягу споживання кіловат-годин, оплачуватимуть 4,32 гривні за кожен. Про це повідомили у прес-службі Міністерства енергетики.

У Міненерго також заявили, що новий тариф на електроенергію діятиме протягом 11 місяців – до 30 квітня 2025 року. Відповідне рішення ухвалив уряд 31 травня.

Про це повідомляє портал Стіна .

Протягом опалювального сезону – з жовтня 2024 року по 30 квітня 2025 року – українці, які користуються електроопалювальними установками, платитимуть за пільговим тарифом 2,64 грн/кВт-год. Важливою умовою є те, що обсяг споживання не повинен перевищувати 2000 кВт/год. на місяць.

Для економії електроенергії можна встановити двотарифний лічильник. Він враховує використання кВт залежно від часу. За денний період тариф залишається стандартним, але з 23:00 до 7:00 споживачі платитимуть за кіловат-годину на 50% дешевше – 2,16 гривні.

Можна встановити лічильники за власний рахунок або зачекати на пільгову програму. Щоб перевірити, чи ваш будинок охоплює програму, необхідно зайти на веб-сайт постачальника послуг і ввести адресу. Якщо ні, доведеться встановити лічильник за власний кошт. Вартість цієї послуги складає близько 3000 гривень.

Популярні новини зараз

Потрібно терміново нести документи: українським пенсіонерам дозволили у червні "відновити" виплати

Українців огорнуть спекою, але не дадуть забути про грози: прогноз погоди до 23 червня

На Україну насувається епічна магнітна буря: триватиме 5 днів

Нові правила для водіїв: де і коли можуть перевіряти військовий квиток

Показати ще

Міністр енергетики Герман Галущенко пояснив, що в Україні склалася критична ситуація через обстріли з боку російських окупантів. Оскільки очевидно, що атаки ворога триватимуть, необхідно залучити усі доступні ресурси.

Підвищення ціни електроенергію для населення стало складним, але необхідним кроком. Основна мета – зберегти стабільність системи та уникнути відключень електропостачання.

За словами Галущенка, зараз ринкова ціна на електроенергію становить 7,50 грн/кВт-год, тому без підвищення тарифів не обійшлося. Попередній тариф 2,64 грн частково покривав реальну вартість електроенергії. Повідомляється, що для середньомісячного споживача, який використовує 170 кВтг на місяць, щомісячні витрати на світ зростуть на 285 гривень.