Октанове число бензину є важливим показником, який визначає, наскільки добре паливо може протистояти неправильному, вибухоподібному згоранню у двигуні.

Для багатьох автомобілів різниця між видами бензину, такими як А-92, А-95, А-98, не є критичною, але є моделі, які потребують конкретного типу бензину.

Каністра бензину / фото: depositphotos

Якщо ваш автомобіль розрахований на бензин з октановим числом, наприклад, не менше 92, а ви використовували бензин з меншим числом, то це може призвести до зношення деталей двигуна і навіть до серйозних проблем, таких як перегрів.

З іншого боку, якщо ви використовуєте бензин з вищим октановим числом, ніж потрібно, то це може призвести до менш ефективної роботи двигуна, але не стане катастрофічним для його здоров'я.

Популярні новини зараз

Пенсіонери зможуть отримати одноразову грошову допомогу

Водійські права стануть недійсними: коли і чому варто отримати нові документи

Туалет тепер під арештом: боротися з боргами вирішили забороною какати

Продукти продаватимуть за новими правилами: чи постраждає звичний раціон українців

Показати ще

Людина заправляє авто

Якщо ваш автомобіль чутливий до виду бензину, то вам вже буде відомо з попереднього досвіду. У такому разі, маючи проблеми з доступністю потрібного бензину, варто мати з собою каністру із паливом відповідного типу.

Це дозволить вам заправитися, коли потрібного палива немає на АЗС, а також підкоригувати октанове число в бензобаку, якщо ви випадково заправилися бензином іншого виду.

Нагадаємо, водіїв за "подяку" штрафують на 5 тис грн: де запровадили жорстке покарання

Раніше ми писали про те, що в Україні власники авто з ГБО під загрозою втрати прав: чому не вийде "зекономити"

Вам буде цікаво дізнатися колеса блищатимуть: секретний лайфгак для водіїв - мийте тільки так