У квітні Президент вирішив, що для призовників зроблять спеціальні електронні сторінки в інтернеті. Зараз працівники переглядають різні списки, щоб зібрати інформацію про кожного.

Створювати таку сторінку будуть без дозволу людини, але вирішувати, чи використовувати її, кожен може сам для себе. Адвокати кажуть, що там буде багато інформації про людину і жартують, що краще, якщо ніхто інший не побачить цю сторінку.

Військовий квиток, скріншот: YouTube

“Скажу так: якщо ваша дружина отримає доступ до вашого електронного кабінету то зрозуміє, що за двадцять років спільного життя, вона багато чого і не знала. А якщо серйозно, там стільки інформації про нас, що всі бази МВС і СБУ просто відпочивають“, – зазначає адвокат.

Юристи кажуть, що в електронних кабінетах для призовників зберуть усю інформацію, крім даних про нерухомість. Це означає, якщо у людини є будинок чи квартира, то там не буде видно.

Популярні новини зараз

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

Уряд пояснює, що такі кабінети потрібні для кількох речей. По-перше, вони допоможуть краще розуміти, скільки в Україні військовозобов'язаних. По-друге, це спростить ведення військового обліку.

Ноутбук, скрiншот: YouTube

А для тих, хто буде користуватися своїм електронним кабінетом, з'являться нові можливості. Наприклад, оновити особисті дані або отримати відстрочку від армії можна буде прямо через інтернет, не виходячи з дому і не йдучи в військкомат.

А чутки про те, що через е-кабінети будуть відправляти повістки, в Уряді спростовують.

Раніше повідомлялося на порталі Знай.ua документи при собі, 10 тис грн "бонусів" і демобілізація: що внесли до Закону про "посилення" мобілізації

Також, Знай.ua писав про посилення мобілізації та покарання ухилянтів: чого чекати чоловікам