Втратили пенсійну чи трудову книжку? Як можна відновити документи

З початком повномасштабного вторгнення багато пенсіонерів в Україні втратили чи пошкодили свої документи. Однак, відновити посвідчення пенсіонера або трудову книжку, яка необхідна для призначення виплат, все ж таки можна.

Про це повідомляють у Профспілці працівників державних установ Києва.

Щоб відновити втрачене чи пошкоджене посвідчення, потрібно потрапити до особистого кабінету ПФУ онлайн чи піти до територіального органу фонду.

Пенсіонер. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку

"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир

Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Показати ще

Українці переплачують за газ величезні гроші: як позбутися завищених квитанцій

Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які з великою відповідальністю стежать за своїми платіжками з комуналки, є дуже важлива інформація. Справа в тому, що в Україні споживачі до 5 числа кожного місяця передавати показання газового лічильника мають навіть ті, хто не проживає у будинку та не користується блакитним паливом.

Важливо знати, що якщо споживачі не передаватимуть показники, то доведеться переплачувати за газ.

Про це розповіли представники прес-служби "Нафтогазу" в мережі Facebook.

Тарифи на газ / фото: Pixabay

Зміна адреси без повідомлення у ТЦК коштуватиме дорого: штрафи сягатимуть 20 тисяч

Уряд хотів зробити правила суворішими для тих, хто порушує військові закони. Це все вигадали у Міністерстві оборони та представили разом з іншими ідеями про мобілізацію ще у грудні. Але тепер після обговорень вирішили дещо змінити плани.

Вони відмовляються від ідеї карати людей за деякі речі, наприклад, за відмову пройти медогляд. Тепер хочуть зосередитись на менших порушеннях, наприклад, на недотриманні правил військового обліку чи порушенні правил мобілізації, і штрафувати за це, а не кидати за ґрати.

Ще раніше за ухилення від армії під час мобілізації можна було отримати від 3 до 5 років ув'язнення. Але з новими змінами хочуть, щоб за деякі військові порушення були менш суворі покарання, на кшталт штрафів замість в'язниці.

ТЦК / фото: скріншот Youtube

Такого підкріплення у ЗСУ не очікували: що вигадали у новому законопроекті

Комітет Верховної Ради України виступив із ініціативою, яка може кардинально змінити правила мобілізації в країні. Сергій Йонушас, який очолює комітет і представляє партію "Слуга народу", поділився деталями нового законопроекту 11079-1.

Згідно з цим проектом, в Україні можуть дозволити мобілізацію осіб, які відбувають покарання у вигляді позбавлення чи обмеження волі.

Проте проект встановлює чіткі межі: не всі засуджені можуть бути мобілізовані. Зокрема, виняток буде зроблено для осіб, визнаних винними у злочинах проти національної безпеки.

ЗСУ. Фото Генштабу

"Фантомні" знижки від Vodafone: абоненти обурені ставленням мобільного оператора

Мобільний оператор Vodafone пообіцяв знижку пенсіонерці на оплату тарифу, але так і не надав її. Про це свідчить скарга на офіційній facebook-сторінці компанії.

На Vodafone поскаржився син пенсіонерки, якій пообіцяли надати 50-відсоткову знижку на послуги мобільного зв'язку на 6-місячний період. Однак невдовзі виявилося, що жінка нічого не отримає.

"Що у вас за ставлення до клієнтів? Минулого місяця моїй мамі пенсіонеру 83 роки запропонували та підключили знижку 50% на півроку. Зараз мені в чаті повідомили, що ця пропозиція діяла до минулого місяця. Ви зробили машину часу?", - написав українець .

Vodafone. Фото: скрін youtube