Скільки масованих ракетних ударів чекати навесні: у ЗСУ дали відповідь

За словами Вадима Скибицького, представника Головного управління розвідки Міністерства оборони України, у Росії залишилося близько 950 високоточних ракет оперативно-стратегічного та стратегічного рівня.

Ці ракети є частиною російського арсеналу, які можуть використовуватися для проведення атак на Україну з великою точністю та нищівною силою.

Скибицький також повідомив, що навесні 2024 року Росія планує провести ще 2-3 масовані атаки на територію України. Ці напади можуть мати серйозні наслідки для безпеки України та її населення.

наслідки ракетного удару по Дніпрогес

Популярні новини зараз

В опалювальному сезоні знизять тариф на світло: хто платитиме 1,32 грн за кВт

Вже ніхто не сховається: військовозобов’язаних внесуть до єдиного реєстру – ТЦК дізнається про все

Продукти продаватимуть за новими правилами: чи постраждає звичний раціон українців

Мобільний зв'язок для літніх людей: тарифи від 60 грн, які допоможуть зекономити

Показати ще

Біженці не отримали жодного гроша: чому так сталося

У 2024 році уряд Румунії не надав жодної допомоги українським біженцям. Хоча у лютому цього року люди отримали символічні виплати, ця допомога належала ще до 2023 року.

У Генеральній інспекції з надзвичайних ситуацій (IGSU) підтвердили, що протягом 2024 року Румунія не надала жодної допомоги для українських біженців.

Також вони наголосили, що у 2023 році країна також виділяла допомогу з великою затримкою через дефіцит бюджету. Щодо витрат за січень та лютий 2024 року вжито заходів щодо виділення необхідних грошей після отримання запитів від органів місцевого державного управління.

Біженці. Фото: скрін youtube

Вийти на пенсію достроково у 2024 році: у ПФУ розповіли, хто може не чекати 60-річчя

Пенсійний вік в Україні однаковий як для жінок, так і для чоловіків – 60 років. При цьому деякі громадяни можуть вийти на заслужений відпочинок набагато раніше. Про це йдеться у матеріалах Пенсійного фонду України.

Більшість українців може вийти на пенсію у 60 років за наявності щонайменше 31 року страхового стажу. Проте деякі категорії громадян можуть недоопрацьовувати повний термін та піти відпочивати значно раніше.

У статті 115 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" йдеться про те, що певні особи можуть вийти на пенсію за віком достроково.

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Вижила після окупації, потопу та пострілу в голову: українка розповіла, як росіяни зламали їй життя

Ірина Слинькова пережила страшні випробування під час війни: окупацію, затоплення після вибуху Каховської ГЕС та постріл з автомата впритул з боку окупанта. Жінка отримала поранення в голову, яке спотворило її обличчя. Але надія, як і раніше, не покидає цю сміливу жінку.

Вона звернулася за допомогою до Львівського реабілітаційного центру UNBROKEN, де лікарі надають безкоштовні пластичні операції. Ірині вже зробили першу операцію і результати вражають.

В інтерв'ю вона докладно розповіла, як їй вдалося винести всі ці позови.

Ірина Слинькова / фото: скріншот Youtube

Українських товарів дедалі менше: польські виробники заполонюють ринок

Україна зіткнулася із рекордним збільшенням імпорту сирів, особливо з Польщі, у березні поточного року. Це стало помітним трендом порівняно з передвоєнним періодом, коли місцеве виробництво сиру було активнішим.

Причина такого явища полягає у нижчій ціні закордонного сиру порівняно з вітчизняним, що змушує українців дедалі частіше вибирати імпортні варіанти.

За даними Infagro, обсяг імпорту сиру в Україну сильно зріс, а європейські сорти сиру стають дедалі популярнішими серед споживачів. Це може призвести до змін на ринку сиру та перерозподілу часток між "гравцями" на ринку в цілому.

Супермаркет. Фото: скрін youtube