Безсоння є серйозною проблемою, яка стосується значної частини населення. Кожен третій дорослий страждає від цього розладу сну, що може вплинути на їхнє фізичне та психічне здоров'я.

Постійне прокидання посеред ночі і неможливість знову заснути може призвести до втоми, роздратування і навіть втрати уваги в повсякденному житті.

Один з часто згадуваних факторів, що впливає на безсоння, - це раціон харчування. Регулярне вживання великої кількості цукру може спричинити природне пробудження посеред ночі через зниження рівня цукру в крові

Жінка лежить у ліжку / фото: Freepik

Організм "сигналізує" про це, і людина прокидається. Також важливо звернути увагу на психічне здоров'я, оскільки постійний стрес або депресія можуть впливати на якість сну.

Популярні новини зараз

Пенсіонери зможуть отримати одноразову грошову допомогу

Продукти продаватимуть за новими правилами: чи постраждає звичний раціон українців

Вистачить на кілька буханок хліба: пенсіонерам доплатять у вересні 570 гривень

Мобільний зв'язок для літніх людей: тарифи від 60 грн, які допоможуть зекономити

Показати ще

Для поліпшення якості сну фахівці рекомендують певні підходи. Наприклад, складання списку справ на завтра перед сном може допомогти заспокоїти розум і підготувати його до сну.

Ведення активного способу життя також є важливим аспектом: проходження 10 км за день і зайняття спортом не менше 150 хвилин на тиждень допомагають організму краще засипати.

Крім того, варто уникати використання гаджетів, таких як смартфони і планшети, хоча б за півгодини до сну. Їхня світлодіодна підсвітка може заважати нормальному виробленню мелатоніну, що відповідає за сон.

Пара в ліжку, фото freepik

Також, іноді заміна матрацу або ліжка може покращити якість сну. Фахівці радять міняти матрац кожні сім років та враховувати розмір ліжка, щоб забезпечити комфортне положення під час сну.

У цілому, ретельне дотримання здорових звичок і режиму дня може значно поліпшити якість сну і сприяти загальному самопочуттю.

Раніше повідомлялося на порталі Знай.ua кілька важливих аспектів, які допоможуть вам зняти втому і повністю розслабитися

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, українці засудили МОЗ через "розвіювання міфу" про платний стаціонар: "Полікуйте медицину від свавілля"