Ціни на комуналку б'ють рекорди: люди будуть віддавати останні гроші

В Україні стало дорожче платити за комуналку За рік, з лютого минулого року до лютого цього року, ціни зросли майже на 13%. Але якщо говорити про світло, то тут ціни підскочили на 70%, а от платіжки за воду трохи зменшилися – на менше ніж 1%.

Державна служба, яка вважає різні цифри, сказала, що стало дорожче жити. Не лише світло подорожчало, а й викид сміття, обслуговування будинків та ремонт у квартирах тепер коштують більше грошей.

Є й хороші новини: деякі речі стали трохи дешевшими. Зокрема, за воду тепер платимо на 0,8% менше, а за відведення стічних вод (каналізацію) – на 0,5% менше.

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям

Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Показати ще

Lexus, квартири, будинки: колишній військком зі Львова під час війни став багатієм

Країна в стані війни, всі докладають максимум зусиль, щоб допомогти на фронті чи хоча б підтримати тих, хто там. А тут бац, і виходить новина про колишнього військка зі Львова Сергія Бабича, який за час війни купив собі дві квартири, два будинки та ще й Lexus. Так, не просто авто, а Lexus!

Це якраз той випадок, коли хочеться запитати: "Серйозно?". Де люди віддають останнє, щоб допомогти фронту, деякі вирішили зробити капітал. Це викликає обурення, адже поки молоді хлопці покладають своє життя на фронті, інші вирішили похвалитися своїми дорогими машинами та квартирами.

Сергій Бабич/ фото з інтернету

Нові зміни в наборі до ЗСУ торкнуться кожного

У Міністерстві оборони оновили правила вступу до ЗСУ. Новий алгоритм у ЗСУ спрямований на те, щоб зробити процес відбору та призначення на службу більш організованим.

Ці зміни зробили процес вступу до армії більш простим і дали можливість кожному вибрати місце служби за інтересами та навичками.

фортифікації ЗСУ на лінії фронту

В Україні підвищили пенсії: кому пощастить отримати більше, ніж інші

З початком 2024 року в Україні набули чинності зміни щодо прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати, передбачені новим Державним бюджетом. Ці зміни відбилися і на розмірах пенсій та грошової допомоги для певних категорій громадян.

У зв'язку із збільшенням мінімальної заробітної плати з 1 січня 2024 року було переглянуто й розміри пенсій, які нараховуються без додаткових звернень пенсіонерів, виходячи з даних пенсійних справ.

Українці. Фото: скрін youtube

Овочі, м'ясо, молочка: що буде з цінами напередодні Великодня

На продуктовому ринку України продовжуються коливання цін і експерти зробили прогнози на березень місяць. Картопля, одна з ключових овочів в українській кухні, дорожчатиме.

Прогнозом поділилися експерти Максим Гопка та Олег Пензін.

Морква зараз тримається на низький рівень цін, що є приємною новиною для споживачів. Проте, невелике підвищення цін на моркву може відбутися вже найближчим часом.

Супермаркет. Фото: скрін youtube