Великий пост у 2024 році розпочнеться 18 березня і триватиме цілих 40 днів. Весь цей час віруючим людям буде дуже непросто, адже вони повинні будуть відмовитися від безлічі важливих для себе речей, включаючи смачне харчування.

Це чудова перевірка на віру, зміцнити яку вам допоможе молитва. Саме тому ми вирішили зібрати більше інформації про це і розповісти вам, що ви знали, коли потрібно молитися, яка молитва в якийсь час доби буде доречною і так далі.

Молитва у Великий піст

Як правильно молитися у Великий піст: головні правила

Піст - це не тільки проста дієта, а скоріше перевірка вашої віри, пройшовши яку, ви станете набагато ближче до Бога. Звичайно, це не завжди просто і часом хочеться просто забути про все і з'їсти щось смачне, або не піти до церкви, хоча у вас вихідний день.

Саме в такі моменти ви й дізнаєтесь, наскільки сильна ваша віра. Але зміцнити її у будь-якому разі допоможе молитва. Для цього краще ходити саме до храму, де спілкування з іншими людьми, настанови священика допоможуть вам.

Популярні новини зараз

Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів

Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Показати ще

Молитва у Великий піст

А якщо ж у вас немає можливості відвідати церкву, то молитися вдома вам ніхто не забороняє. Зазвичай, під час посту слід читати ранкові та вечірні молитви, до яких приєднується відома універсальна молитва Єфрема Сиріна.

Всі ці молитви під час Великого посту потрібно читати кілька разів на день. А особливо добре вони допомагають під час великої спокуси.

Також до молитви можна привчити і дітей. Читаючи щовечора Біблію, можна порадувати Бога і привчити дитину до віри, але робити це проти її волі категорично заборонено.

Молитва на ранок у Великий піст

Господи Боже, будь же милостивий до мене грішного. Очисти душу мою від гріхів, визволи мене від злих помислів. Захисти мене від ворогів і від їхніх злодіянь. Вірю я в щедрість і доброту Твою, що даруєш ти нам. Слава Тобі, Боже. Амінь!

Молитва на вечір у Великий піст

Господь Бог, Творець всього живого на землі і цар Небесний, прости ж мене за гріхи, вчинені мною за день словом чи ділом. Навіть уві сні я, раб(а) Божий (а), не втрачаю віру в тебе. Вірю, що позбавиш Ти мене від гріхів та очистиш душу мою. Кожен день сподіваюсь я на захист Твій. Почуй же молитву мою, відповідай на прохання мої. Амінь.

Нагадаємо про Прощену неділю-2024: у жодному разі не робіть цього, нагадування всім православним.

Раніше ми повідомляли про дві молитви, щоб ваш Ангел-Хранитель вас почув: для захисту та здоров'я.